Malta'da aracın ezdiği Pelin Kaya'nın adalet mücadelesi veren ailesine liyakat nişanı

TAKİP ET

Malta'da ocak ayında kaldırımda yürüdüğü sırada bir aracın ezdiği Türk vatandaşı Pelin Kaya için adalet mücadelesi...

Malta'da ocak ayında kaldırımda yürüdüğü sırada bir aracın ezdiği Türk vatandaşı Pelin Kaya için adalet mücadelesi veren ailesine özel liyakat nişanı verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Malta'da masum ve kendini koruyamayan insanlara sahip çıkılması konusunda faaliyet gösteren Aziz Lazarus Cemaati, 18 Ocak'ta Jeremie Camilleri'nin aracıyla ezdiği Pelin Kaya'nın ailesine, yürüttükleri adalet mücadelesi nedeniyle özel liyakat nişanı takdim etti.

Malta'da St. Julians'taki bir otelde düzenlenen törende yapılan konuşmalarda, Pelin Kaya'nın öldürüldüğü vurgulanarak, Kaya ailesinin tüm gücüyle adalet mücadelesini sürdürdüğüne dikkati çekildi.

Pelin Kaya'nın ablası Derya Kaya, törene gönderdiği video mesajla Aziz Lazarus Cemaati'ne bu nişandan dolayı teşekkür etti.

Derya Kaya, konuyla ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, bu topluluğun kuruluş amacının kendini koruyamayan insanlara sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Sağ olsunlar bizi de Pelin'in savaşçıları olarak görmüşler. Masum bir insanın öldürülmesinden sonra onun adaleti için mücadele eden bir ailenin olduğunu fark etmişler ve bu farkındalığı göstermek istemişler. Bu nedenle bu liyakat nişanına bizi uygun görmüşler." ifadelerini kullandı.

- Pelin Kaya'nın hayatını kaybettiği olay

Malta'nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında Jeremie Camilleri'nin kullandığı siyah araç önce benzin istasyonuna zarar vermiş, ardından yakındaki restoranın önünden geçen 30 yaşındaki iç mimar Pelin Kaya'ya çarpmıştı.

Görgü tanıkları, Camilleri'nin aracından inerek çarptığı Kaya'ya taş attığını ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı.

Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen Camilleri'yi elektro şok tabancası yardımıyla gözaltına almıştı.

Camilleri, 19 Ocak'ta çıkarıldığı mahkemede, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Pelin Kaya'nın cenazesi 21 Ocak'ta Malta'dan Türkiye'ye gönderilmiş ve 22 Ocak'ta İstanbul'da toprağa verilmişti.

Pelin Kaya'nın katil zanlısı Jeremie Camilleri'nin tutuklu olarak yargılanmasına devam ediliyor.

Liyakat Nişanı Malta Pelin kaya