Malta'da bir aracın ezdiği Türk vatandaşının cenazesi Türkiye'ye gönderildi

TAKİP ET

Malta'da bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Pelin Kaya'nın cenazesi, Türk Hava...

Malta'da bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Pelin Kaya'nın cenazesi, Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferiyle Malta'dan İstanbul'a doğru yola çıkarıldı.

Malta'nın Gzira kentinde 18 Ocak'ta bir aracın ezmesi sonu yaşamını yitiren iç mimar Pelin Kaya'nın cenazesi, Malta'daki adli ve bürokratik sürecin tamamlanmasının ardından THY'nin bu akşamki TK1372 seferiyle Malta'dan ayrıldı.

Cenazeyi taşıyan uçağın bu gece yarısı İstanbul Havalimanı'na ulaşması bekleniyor.

Uçak kalkmadan önce yazılı bir açıklama yapan Kaya'nın ailesi şunları kaydetti:

"Pelin'in ölümünden sonra sadece birkaç gün içinde cenazenin Türkiye'ye nakli konusunda gösterdikleri işbirliği için Malta makamlarına teşekkür ederiz. Özellikle Malta Dışişleri-Avrupa İşleri-Ticaret Bakanlığı ve Malta Hükûmeti'ne ulaşım dahil tüm cenaze masraflarını karşılama taahhütleri için teşekkür ederiz. Ayrıca Malta'daki hukuk ekibimize, Malta'daki Türk Büyükelçiliğine, Türkiye'deki Malta Büyükelçiliğine yardımları için teşekkür ederiz."

Açıklamada, Kaya'nın son nefesini verdiği yerde dün yapılan anmada gösterilen dayanışmanın Kaya ailesi için önemli olduğunu belirtilerek "Pelin'in Malta'dan cenazesi ayrılıyor ama adaletin tecelli edeceğine inancımız tam." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Pelin Kaya'nın anne ve babasının, Malta'ya seyahat edemeyecek kadar harap durumda olmalarından ötürü cenazeyi İstanbul'da karşılayacakları bildirildi.

- Olay

Malta'nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında, Jeremie Camilleri'nin kullandığı siyah araç, önce benzin istasyonuna zarar vermiş, ardından yakındaki fast-food restoranına dalarak burada arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayan 30 yaşındaki Pelin Kaya'ya çarpmıştı.

Görgü tanıkları, araç sürücüsünün, Kaya'ya ayrıca taşlar attığını ve yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı.

Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri'yi elektro şok tabancasının yardımıyla gözaltına almıştı.

Camilleri, 19 Ocak'ta çıkarıldığı mahkemede, kasten öldürmeden tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Malta Pelin kaya