Mamak Belediye Başkanı Köse'den Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesine ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"Bütçe tasarısına baktığımızda Yenimahalle'ye, Çankaya'ya 485 milyonluk bir yatırım ayrıldığını görüyoruz. Belli ilçelere ise küçük bir bütçe ayrılmış ya da hiç ismi geçmiyor"

ANKARA Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, büyükşehir belediyesinin bütçe tasarısında, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerine 485 milyonluk bir yatırım ayrıldığını belirterek, "Belli ilçelere ise küçük bir bütçe ayrılmış ya da hiç ismi geçmiyor." dedi.

Köse, tarihi Musiki Muallim Mektebi binasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2023 mali yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin bu yıl EGO ve ASKİ'nin bütçeleri dahil edildiğinde 58 milyar liraya ulaştığını, bunun 7 bakanlığın bütçesinden fazla olduğunu söyleyen Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın buna rağmen herhangi bir hizmet vermediğini, kaynakların kısıtlı olduğu yönünde bahaneler ürettiğini savundu.

"CHP'li belediyeler engelleniyor" algısı yaratılmaya çalışıldığını, bunun da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Köse, "33,8 milyarlık Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 30 milyarı yani yaklaşık yüzde 90'ı hükümetten geliyor. Hükümet bu kadar bütçe ayırmışken engellenme algısı oluşturulması garip. Ancak verilen bu kadar bütçeye rağmen ortada bir eser de yok." diye konuştu.

Köse, yatırım bütçesinde adaletsizlikler bulunduğunu savunarak, "Bütçe tasarısına baktığımızda Yenimahalle'ye, Çankaya'ya 485 milyonluk bir yatırım ayrıldığını görüyoruz. Belli ilçelere ise küçük bir bütçe ayrılmış ya da hiç ismi geçmiyor." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın seçimlerden önce vatandaşlara su fiyatlarında indirime gidileceği, 58 kilometrelik metro hattı yapılacağı vaadinde bulunduğunu dile getiren Köse, bunların gerçekleşmediğini söyledi.

Köse, "Cumhur İttifakı olarak tekrar iktidara geleceğiz ve Ankara'yı kaldığı yerden hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse