Mamak Belediye Başkanı Köse, üç yıllık faaliyetlerini anlattı:

TAKİP ET

- "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 98 projenin yapımını tamamladık ve hizmete açtık, 15 projenin daha yapımı devam ediyor" - "Bizim en kıymetli projelerimizden biri de gençlik merkezlerimizdir. Mamak Füzyon Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi'mizi, bilgi ve teknolojinin gittiği yeri yakalamak, gençlerimize bunun eğitimini vermek üzere hazırladık"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 98 projenin yapımını tamamladık ve hizmete açtık, 15 projenin daha yapımı devam ediyor. dedi.

Köse, Mamak Belediyesinin, The Green Park Otel'de düzenlenen Faaliyet Lansman Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, belediyenin üç yıllık eğitim, kültür, sanat, spor ve altyapı faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Belediye tarafından 16 uyanık kütüphanenin hizmete alındığını belirten Köse, Açıldıkları günden itibaren 160 binin üzerinde kişiyi ağırlayan ve akıllı uygulamalara ev sahipliği yapan merkez ve kütüphaneler, ders çalışmak ve araştırma yapmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor. dedi.

Ankara'nın ilk bebek kütüphanesini de Mamak'ta açtıklarını da belirten Köse, bebeklere okunacak kitaplar sayesinde değerler eğitimine sağlıklı temel oluşturulması, bilinçsiz teknoloji kullanımının en aza indirilmesini hedeflediklerini söyledi.

- Gençlere yönelik hizmetler

Anaokulları ve kreşlerin yanı sıra Çocuk Trafik Eğitim Merkezi'nde, anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencilere temel trafik eğitiminin uygulamalı verildiğini aktaran Köse, çocuklara ve gençlere Elmadağ Kayak Merkezi'nde kayak eğitimi verdiklerini kaydetti.

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim en kıymetli projelerimizden biri de gençlik merkezlerimizdir. Mamak Füzyon Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi'mizi, bilgi ve teknolojinin gittiği yeri yakalamak, gençlerimize bunun eğitimini vermek üzere hazırladık. İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğünün kuruluşunu yaparak faaliyete geçirdik. Amatör spor kulüplerine, nakdi destek de veriyoruz. İlçemizdeki bir yüzme havuzumuza 9 tane daha yüzme havuzu ekliyoruz.

Köse, köylere, mahallelere estetik katan, nişan, kına, asker uğurlaması ve taziye için Ankara evi mimarisi ile tasarlanan mahalle konaklarını hizmete aldıklarını belirtti.

Ekovadi Projesi ile yeşil alanlara ağırlık verdiklerini, Ekoköy Projesi ile de yerli ve yabancı turistleri kırsal yaşamla buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Köse, Mamaklı kadınların istihdamına katkı sağlamak ve sosyal anlamda yetkinleşmelerine zemin oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Köse, sözlerine şöyle devam etti:

Toplumsal Gelişim Merkezi Projemiz ile ihtiyaç sahiplerinin özelikle giyecek ve ev eşyası ihtiyacını karşılıyoruz. Lokman Hekim Aşevi'mizle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği veriyoruz. Acil Müdahale Aracı ile 65 yaş üstü ve kimsesiz vatandaşlara yönelik hizmet veriyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi faaliyetlerimiz arasında. 'Engelsiz Şehir Mamak' hedefiyle, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Engelsiz Kafe'yi doğrudan engelli vatandaşlara fayda sağlayacak şekilde hizmete açtık. Mamak'ta iş arayan vatandaşların istihdamına katkı sağlamak için Mamak İstihdam Merkezi'ni hizmete açtık. Hızlı İşlem Merkezi'ni kurduk.

Akıllı şehir sistemleri çerçevesinde iki tür yazılımlı çalışan telefonlar için uygulama hazırladık. Araç filomuzu büyük oranda yeniledik. Mamak Belediyesi Anonim Şirketi’ni belediyemize kazandırdık. Mamak Belediyesi bünyesinde, afet durumlarında arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak üzere MAKUT ekibimizi kurarak eğitim çalışmalarına başladık. Huzur ve Güvenlik Timi kurduk. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 98 projenin yapımını tamamladık ve hizmete açtık, 15 projenin daha yapımı devam ediyor.


AA