Mamak-Gölbaşı içme suyu hattının inşası tamamlandı

TAKİP ET

Mamak-Gölbaşı içme suyu hattının inşası tamamlanarak, ilk su akışı sağlandı.Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden...

Mamak-Gölbaşı içme suyu hattının inşası tamamlanarak, ilk su akışı sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yapılan açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürlüğü, 28 Şubat 2021'de Mamak 398. Cadde ve Dereboyu Caddesi'nde başlayan içme suyu hattı inşasını tamamladı. Yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki Mamak-Gölbaşı içme suyu hattında su akışı sağlandı.

Altyapı çalışması kapsamında, sık sık su kesintileri yaşanan Gölbaşı ilçe merkezi başta olmak üzere, kırsal mahallelerle beraber yaklaşık 700 bin kişi sağlıklı içme suyuna kavuştu. Hat için 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve 2 terfi istasyonu da inşa edildi.

Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı'nın 350 milyon liraya mal olduğu belirtilen açıklamada görüşlerine yer verilen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şu bilgileri verdi:

"İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'mizden suyu alıp Gölbaşı ilçemize su sağlayacak Mamak-Gölbaşı ana iletim hattımızı tamamladık. Testlerimiz de son derece olumlu gidiyor. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Zaman zaman ilçe merkezinde çalışmanın verdiği zorluklarla Mamak bölgemizde özellikle belli geçişlerde zorlandık. Eymir güzergahında da birtakım zorluklar yaşadık ama bunların hepsinin üstesinden geldik. Yaklaşık 700 bin kişiye hitap edecek bir içme suyu hattını bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz."

 Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB aski içme suyu Mamak-Gölbaşı içme suyu hattı