Meksika Devlet Başkanı Obrador, ABD medyasını "Trump karşıtı kampanya" yapmakla suçladı

TAKİP ET

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD medyasını, eski Başkan Donald Trump'a karşı karalama...

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD medyasını, eski Başkan Donald Trump'a karşı karalama kampanyası başlatmakla suçladı.

Obrador, düzenlediği basın toplantısında, ABD'de basın ve televizyonların, Trump'a karşı kutuplaştığını söyleyerek, eski başkana yönelik açılan "gizli belgeler" soruşturması üzerinden yapılan haberleri eleştirdi.

"Seçim döneminde, medya her zamankinden daha fazla manipülasyon yapıyor" diye konuşan Obrador, Trump'ın suçlu olduğu kesinleşmemişken, basının "suçlu bulundu, suçlu, ceza aldı" gibi ifadeleri kullanarak, Trump'a yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti.

- Obrador, Trump'a desteğini sıklıkla dile getiriyor

Obrador, görevden ayrıldığından beri Trump'a yöneltilen çeşitli suçlamalar ve adli kovuşturmalar karşısında, eski ABD Başkanına desteğini sık sık kamuoyuyla paylaşıyor.

2018'de devlet başkanlığına seçilmesinden 2020'de Trump'ın iktidarı kaybetmesine kadar ABD'li eski başkanla aynı dönemde görev yapan Obrador'un, "popülist" ve "kutuplaştırıcı" politikalarının, Trump ile "ortak bir zemine sahip olduğu" yorumları yapılıyor.

- Trump hakkındaki "gizli belgeler" soruşturması

Donald Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması kapsamında basılarak, yaklaşık 15 kutu belgeye el konulmuştu.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 49 sayfalık iddianamede, Trump, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılırken gizli belgeleri yanında götürmek ve bununla ilgili federal incelemeleri engellemekle suçlanmıştı.

Trump, 13 Haziran'da Florida'daki federal mahkemede hakim karşısına çıkarak, gizli belgeler konusunda, hakkındaki 37 ayrı suçlamayı reddetmişti.

ABD Andres Manuel Lopez Obrador Donald Trump Meksika