Melikgazi Belediyesi, 'park ve okul için kamulaştırdığı araziyi müteahhitlere sattı' iddiası Kayseri gündeminde

TAKİP ET

Melikgazi Belediyesi, park veya okul yapmak üzere kamulaştırdığı arazileri üçüncü kişilere sattı iddiası Kayseri'de gündeme oturdu. Kamu menfaati için kamulaştırılan ve üçüncü kişilere satıldığı iddia edilen arazinin sahiplerinden Nihat Kantar, 'Belediye, 200 yıldır ailemize ait olan arazimize çöktü!' dedi. Şimdi ise arazide villalar yükseliyor.

Melikgazi Belediyesi, park veya okul yapmak üzere kamulaştırdığı arazileri üçüncü kişilere sattı iddiası Kayseri'de gündeme oturdu.

Kamu kurumlarının kimi imar uygulamaları, mülk sahipleriyle, ilgili idareleri, belediyeleri karşı karşıya getirebiliyor.

Taraflar arasında krize neden olan uygulamalardan birinin de Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi’nde yaşandığı ortaya çıktı.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Belediye encümeni, ilçenin kırsal kesimlerini de kapsayan bazı alanlarda imar uygulamasına gitti.

Söz konusu uygulamaya, Kayserili Kantar Ailesi’ne ait üzerinde yüzlerce meyve ağacı ile 150 yıllık tarihi bir taş ev de bulunan 11 dönümü aşkın iki arsa da dahil edildi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAŞANDI, AİLENİN YENİ HABERİ OLDU!

Kantar Ailesi’ne mensup 3-4 kuşağın yetiştiği ev, ağaçlar ve arazi için kritik süreç de, korona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının başladığı 2020 yılının başlarında yaşanmaya başladı. Üyelerinin bir bölümü şehir dışında olan aile, belediye encümeninin kendilerine ait arazilere ilişkin aldığı kamulaştırma kararından haberdar olamadı.

TEBLİGAT YOK!

AK Parti'li belediye yetkilileri, encümen kararının taraflara tebliğ edildiğini belirtse de dava dosyalarında buna ilişkin bir evrak bulunamadı.

‘KAMU YARARINA KULLANILACAK’ İDDİASI

Encümen kararı gereği, belediye söz konusu alanı kamu yararına kullanmak üzere kamulaştırdı. Yasa ve yönetmelik gereği anılan alanda, okul, park, ibadethane gibi kamunun kullanabileceği yapıların geliştirilebilmesi bekleniyordu.

‘ARAZİNİN YENİ SAHİBİ BİZİZ’

Ancak, ailenin Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşayan üyeleri, sahibi oldukları alanda iş makinelerinin çalıştığını öğrenince şaşkınlık geçirdi. Aile üyelerinden Ahmet Kantar, haber alır almaz soluğu bahçede aldı. Kantar, kepçe operatörlerini yönlendiren kişilerle tartışsa da sonuç alamadı. Kantar’ın tartıştığı kişilerin, “Biz bu arazinin yeni sahibiyiz” dediği ve ellerinde tapularının bulunduğu iddia edildi.

4 PARSEL ÇIKTI! 3 PARSEL MÜTEAHHİTLERE SATILDI

Melikgazi Belediye Encümeni, Kantar Ailesi’ne ait alanda imar uygulaması yapmış, aileye ait 2 parsel, numaralandırılarak 4 farklı parsele bölünmüş, söz konusu parsellerden 3’ü ise üç farklı kişi ve şirkete satıldığı ortaya çıktı.

VİLLALAR YAPMAYA BAŞLADILAR

2 Bin 574 metrekarelik alan, ilçede faaliyet gösteren bir inşaat firmasına satılırken, 1.258 metrekarelik bir parsel ise belediyenin alüminyum işlerini yapan M. Y.’ye verildi. 1.021 metrekarelik parselin de başka bir kişiye devredildiği ortaya çıktı.

ENCÜMEN KARARI YARGIYA TAŞINDI! YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Kantar Ailesi, bir yandan Melikgazi Belediyesi yetkilileri ile görüşürken, diğer yandan da yargı yoluna başvurdu.

Kararda imzası olan belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Encümen kararının iptali için de idare mahkemelerinde davalar açıldı.

Açılan davaların ikisinde, yürütmenin durdurulması talepleri reddedildi. Davanın esasına ilişkin yargılama ise sürüyor.

Kayseri Melikgazi Melikgazi Belediyesi Kantar Ailesi Nihat Kantar