Melikgazi'de kamu alanları parça parça gasp ediliyor!

TAKİP ET

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde lüks ve süper lüks evlerin bulunduğu Alpaslan Mahallesi'nde vatandaş ile Melikgazi Belediyesi arasında adı koyulmamış bir mülkiyetin gaspı savaşı devam ediyor.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde lüks ve süper lüks evlerin bulunduğu Alpaslan Mahallesi'nde vatandaş ile Melikgazi Belediyesi arasında adı koyulmamış "mülkiyetin gaspı savaşı" devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız haberde Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi'nde yaşayan değişik siyasi partilere mensup encümen üyelerinin oturduğu binalarda yolların nasıl gasp edildiğini aktarmıştık.

Önceki haber için tıklayın: Kayseri Alpaslan'da elitlerin (!) yol gaspı! Melikgazi Belediyesi sessiz

Bu hafta ise gördüklerimiz daha şok edici! Bu kez beton duvarlar ile karşılaştık.

Yine Melikgazi İlçesi, Yine Alpaslan Mahallesi

Bahçesiz kütle olarak olarak geçen yani sadece binanın oturduğu alan olarak kabul edilen ve etrafı kamuya ait alanlar beton duvarlar ile çevrilip girişlerine bariyer konularak özel mülkiyet algısının yaratıldığı iddiasını yerinde araştırdık.



İmarda taralı olarak geçen arazilerin, alanların kamu alanı olduğu net bir şekilde görülmekte.



Taralı alanların kamuya ait olması gerekirken canligastecom ekibinin karşılaştığı manzara beton duvarların ve bariyerlerin gerçek olduğu. Oysa taralı alanların kamunun kullanımında olması gereken yeşil alanlar ve otoparklar olduğu imar planında açık açık görülmekte.



Bu kez bahse konu binanın sakinlerinden birisi ise İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş.

Milletvekili Ataş'ın bu yeni beton duvarla çevrili ve giriş çıkışın kontrol edilmesi için otopark bariyeri ile kapatılan, sadece apartmanda yaşayanların yada alt tarafında bulunan işletmelerin hizmet aldığı "kamuya ait alanı" özel mülkiyeti haline getirmeye çalışan, özel mülkiyeti gibi kullanan binada yaşadığı iddia ediliyor.



Eğer bu iddia doğru ise İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın bu olan bitenden haberi var mı? Eğer haberi varsa durum dahada vahim hale geliyor.



Vatandaşın hakkını savunması gereken herkesin bir şekilde kamuya ait mülkiyetlerin gaspına seyirci kalması durumu içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Vatandaş evinde yapacağı herhangi bir değişiklik için imza imza dolaşırken bu pervasızlık nereden geliyor?

Melikgazi Belediyesi sessizliğini korumaya devam ederken kamuya ait alanların özel mülkiyete dahil edilmesi konusunda bir açıklama yapılmaması ise dikkat çekiyor.

kayseri kayseri melikgazi kamuya ait alanların gaspı melikgazi belediyesi dursun ataş