Memleket Partisi Genel Başkanı İnce basın toplantısında konuştu:

TAKİP ET

"10 il hariç üniversiteleri derhal açın. Öğrenci yurtlarından elinizi çekin. Boş evleri tespit edin, öğretmenevlerini, hakimevlerini, orduevlerini, misafirhaneleri, polisevlerini derhal depremzedelere tahsis edin"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "10 il hariç üniversiteleri derhal açın. Öğrenci yurtlarından elinizi çekin. Boş evleri tespit edin, öğretmenevlerini, hakimevlerini, orduevlerini, misafirhaneleri, polisevlerini derhal depremzedelere tahsis edin." çağırısında bulundu.

İnce, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgeye giderek çalışmaları yerinde görme imkanı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu, öncelikle zemini sağlam yerlerin tespit edilmesi gerektiğini anlatan İnce, sağlam binaların ve dirençli kentlerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Depremler nedeniyle konut ihtiyacının artacağını bu nedenle yabancıya konut satışının yasaklanması gerektiğini savunan İnce, "Akıl, bilim ve mühendisliği yeniden hatırlayın. 10 il hariç üniversiteleri derhal açın. Öğrenci yurtlarından elinizi çekin. Boş evleri tespit edin, öğretmenevlerini, hakimevlerini, orduevlerini, misafirhaneleri, polisevlerini derhal depremzedelere tahsis edin." şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, seçim tarihine ilişkin olarak da "Enkazdan son kardeşimiz kurtulana kadar ne ertelemeyi konuşacağız ne seçimin tarihini konuşacağız. Seçim ilgi alanımızda değil şu anda." diye konuştu.

Basın Toplantısı DEPREM Memleket Partisi muharrem ince