Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü nedeniyle Kilis'te tören düzenlendi
Kilis / Mercidabık Zaferi'nin 510.
Kilis Haberleri : Mercidabık Zaferi'nin 510. ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın 10. yıl dönümü dolayısıyla Kilis'in Yavuzlu köyünde tören düzenlendi.
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ve 11. Hudut Alay Komutanı Tuğgeneral Ayhan Kalender, Yavuz Sultan Selim Anıtı'na çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı gerçekleştirildi.
Vali Kalaylı, törende yaptığı konuşmada, 510 yıl önce, 24 Ağustos 1516'da Yavuz Sultan Selim Han'ın önderliğinde kazanılan Mercidabık Zaferi'nin sadece Osmanlı değil, bölge ve dünya tarihinin de yönünü değiştirdiğini söyledi.
24 Ağustos'un Kilis'in tarihinde özel bir yere sahip olduğunu belirten Kalaylı, şöyle devam etti:
“Bundan tam 510 yıl önce, 24 Ağustos 1516'da, Büyük Hükümdar Yavuz Sultan Selim Han'ın komutasındaki ordumuz, bugün üzerinde bulunduğumuz bu topraklarda Mercidabık Zaferi'ni kazandı. Ecdadımızın cesareti, kararlılığı ve güçlü devlet anlayışıyla kazanılan Mercidabık Zaferi, Osmanlı Devleti'mizin siyasi ve askeri gücünü pekiştirmiş, geniş bir coğrafyanın geleceğine yön vermiştir. Bu büyük zaferin ardından devletimizin hakimiyet sahası Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya uzanmış, ecdadımızın adalet, huzur ve hoşgörü anlayışı, farklı milletlerin ve inançların bir arada yaşadığı geniş bir coğrafyada asırlar boyunca karşılık bulmuştur.
Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütlerine ağır darbeler vurulduğunu hatırlatan Kalaylı, Fırat Kalkanı, kahraman Mehmetçiğimizin yüreğinde aynı güçle yaşamıştır. Vatanımıza duyduğumuz sevgi, bayrağımıza bağlılığımız, devletimize güvenimiz, milletimizin birlik ve beraberliği ve vatanımız için gösterilen fedakarlık, bizleri geçmişten geleceğe taşıyan en kıymetli değerlerimizdir. Kilis'imiz de bu değerleri tarih boyunca büyük bir vakar ve samimiyetle taşımıştır. diye konuştu.
Şiirlerin okunduğu, okçuluk gösterisinin düzenlendiği ve mehteran takımının sahne aldığı tören, dua edilmesiyle sona erdi.
Törene protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.