MESS Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Grup Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanmasını değerlendirdi:

TAKİP ET

"Yıllık yüzde 156'lık artış, özel sağlık sigortası, 6 bin çalışma arkadaşımızın çocuğuna burs imkanı sağlanması ve birçok ilave sosyal haklar ile metal işçisinin bizim için ayrı bir yeri olduğunu gösteren uygulamalarda mutabık kalmanın mutluluğu içerisindeyiz"

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yaklaşık 150 bin metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağlanmasına ilişkin "Yıllık yüzde 156'lık artış, özel sağlık sigortası, 6 bin çalışma arkadaşımızın çocuğuna burs imkanı sağlanması ve birçok ilave sosyal haklar ile metal işçisinin bizim için ayrı bir yeri olduğunu gösteren uygulamalarda mutabık kalmanın mutluluğu içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Akkol, yaptığı yazılı açıklamada, geçen dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Grup Toplu İş Sözleşmesini büyük bir hassasiyet içinde yürüttüklerini belirtti.

Bu yıl, geçen dönemlere göre çok daha yoğun ve meşakkatli bir sürecin yaşandığını hatırlatan Akkol, şunları kaydetti:

"İki farklı duyguyu aynı anda yaşıyoruz. Bir tarafta MESS üyesi kıymetli çalışma arkadaşlarımıza ve 3 işçi sendikamıza verdiğimiz destekten gurur duyuyoruz. Yıllık yüzde 156'lık artış, özel sağlık sigortası, 6 bin çalışma arkadaşımızın çocuğuna burs imkanı sağlanması ve birçok ilave sosyal haklar ile metal işçisinin bizim için ayrı bir yeri olduğunu gösteren uygulamalarda mutabık kalmanın mutluluğu içerisindeyiz. Diğer tarafta, özellikle ihracat yapan üyelerimizin karşı karşıya olduğu maliyet artışları, sektörümüz üzerinde önemli istihdam baskısı yaratmaya başladı. İşçi-işveren ve devletimizin beraber olarak, ayrışmadan ve iletişim kanallarını her daim açık tutarak bu gibi dönemleri ülkemizin lehine kapatabileceğimize samimiyetle inanıyoruz. MESS üyesi işverenlerimizin artan maliyetler ve küresel rekabet koşullarında vermeye gayret ettikleri mücadelenin zorluklarını derinden hissediyor ve üyelerimizi destekliyoruz."

Akkol, geçen dönemde olduğu gibi bu dönem de toplu iş sözleşmesini muhatapları olan üç işçi sendikası ile uzlaşıyla aynı anda imzalamayı başardıklarını belirterek, böylece, Ocak 2022'de imzalanan sözleşmeden sonra MESS tarihinde ikinci kez üçlü mutabakatla eş zamanlı anlaşma sağladıklarını da bildirdi.


 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi MESS Metal işçisi Özgür Burak Akkol Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası