Metrobüsteki "maske" kavgası sanığının yargılandığı davaya devam edildi

TAKİP ET

Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda, müştekinin olayda sol gözünün işlevini yitirdiği belirtildi

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, metrobüste kendisini maske takması konusunda uyaran yolcuya yumruk atan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Şükrü Turan ve avukatı katıldı. Tutuksuz sanık Ömer Senem ise duruşmaya katılmadı.

Adli Tıp Kurumunun müşteki Şükrü Turan ile ilgili rapor hazırlandığı ancak raporun dosya olarak mahkemeye ulaşmadığı belirtildi.

Raporda, müşteki Şükrü Turan'ın 25 Haziran 2021'de yaralanmasının kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı ancak kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı kaydedildi.

Müşteki Turan'ın sol göz bulgularının belirli bir mesafeden dikkat sarf etmeden ilk bakışta fark edildiği ve yüzünde sabit iz niteliğinin olduğu aktarılan raporda, Turan'ın sol göz görmesinin, organlarından birinin işlevinin yitirilmesi niteliğinde olduğu belirtildi.

Söz verilen müşteki Turan'ın avukatı Mustafa Alpağut, rapordaki aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirterek, "Uzuv kaybı olduğu Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilmiştir." dedi.

Mahkeme, dosyanın fiziken Adli Tıp Kurumundan dönüşünün beklenmesine, sanığın duruşmaları takip etmediğinden ve ek savunması alınacağından zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 25 Haziran 2021'de Beylikdüzü-Mecidiyeköy hattındaki metrobüste müşteki Şükrü Turan'ın sanık Ömer Senem'i, maskesiz olması üzerine uyardığı belirtiliyor.

Bunun üzerine bu kişiler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü aktarılan iddianamede, sanık Ömer Senem'in yumrukla Turan'ı yaraladığı ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Ömer Senem hakkında "kemik kırığına sebep olacak şekilde kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Küçükçekmece Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi Metrobüs müşteki Şükrü Turan