MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kızılcahamam'da gündemi değerlendirdi: (2)

TAKİP ET

"Altılı masa darmadağındır. Her bir parti kendi çıkarının, kendi ikbalinin, kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür" - "(Altılı masaya) Cumhurbaşkanı adayı konusunda hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım" - "Ey CHP, ey İYİ Parti, ey diğer altılı masa mensubu parti başkanları, kazanamayacağınız ve hazır olmadığınız demokratik bir müsabakaya girmekten henüz vakit varken dönün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, bu başarının mükafatı da sizde olsun"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Altılı masa darmadağındır. Her bir parti kendi çıkarının, kendi ikbalinin, kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür." dedi.

Bahçeli, milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldiği Kızılcahamam kampının ardından basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında "Altılı masa darmadağındır. Her bir parti kendi çıkarının, kendi ikbalinin, kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür" diyen Bahçeli, "altılı masaya zimmetlenmiş, bağlanmış, vesayet ve esaret altına girmiş bir Cumhurbaşkanı hüviyetinin arzu ve arayışının deşifre edildiğini" söyledi.

Bahçeli, "Serok Ahmet, haline bakmadan Hasan Dağı'na oduna gitmek için yola koyulmuştur. Altılı masa cunta yönetimlerini, ara rejim dönemlerini aratmayacak bir nevi konsey yapılanmasıyla Türkiye'yi yöneteceğini iddia etmektedir. Serok Ahmet pazarlık gücünü yükseltmek, 'ne alırsam, neyi kazanırsam kar' mantığıyla altılı masanın başlıca hizip odağına dönmüştür." ifadesini kullandı.

Altılı masada parti başkanlarının, karar süreçlerinde Cumhurbaşkanıyla birlikte imza yetkisine sahip olacağını iddia etmesinin, sadece akıl tutulması değil, masa oligarşisinin, liderler sultasının ülkeye ve millete dayatılması olduğunu belirten Bahçeli, "Yüzde 50'yi aşan bir oy alan Cumhurbaşkanı ile yüzde sıfır bilmem kaç oy oranına haiz bir partinin eşit sorumluluğa ve stratejik konularda aynı imza yetkisine sahip olacağını ifade etmek demokrasiyi ve millet iradesini hiçe saymaktır. Bu iflah olmaz bir iktidar hastalığıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Altılı masanın "projemiz budur, vizyonumuz şudur, hedeflerimiz şunlardır" demediğini, bugünden kriz ihbarı, kriz ibrası, kriz ilamı yaptığını bildiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bu tip siyaset çirkefliğine, bu ve benzeri siyasi hezeyan ve hüsrana onay vermesi aklın imhasıyla eşdeğer bir fecaattir. Serok ve selamsız Babacan başta olmak üzere, tüm zillet partileri, altılı kumar masasına çökmüşler, 'ne üteriz, nasıl hileyle muhatapları zorda bırakırız' arayışına girmişlerdir. Türk siyaset ve demokrasisi adına utanç verici bir tablo karşımızdadır. Hepsinin derdi masadan kalkıp daha rahat bir koltuğa çöreklenmektir. Milletimizi ve ülkemizi düşünen ve dert eden, parlak bir gelecek için feragat gösteren tek bir muhalefet partisi yoktur, şu ana kadar da görülmemiştir."

- "Bizim farkımız, Türkiye ve Türk milletine vefa ve sadakatimizdir"

Devlet Bahçeli, milletin, altılı masanın gerçek yüzünü iyice tanıdığını ifade ederek, "Tencere kapak misali, hepsi birbirini bulmuştur." sözlerini sarf etti.

Bahçeli, "Birisi çıkar, 'masa isterse aday olurum' der; birisi çıkar, 'ben başbakan olacağım' der; birisi çıkar, 'çoklu adaya sıcak bakmıyorum' der; birisi çıkar, 'gerektiğinde masa iki aday da çıkarabilir' der. Birisi çıkar, 'aday altı genel başkandan biri olmalı' der; birisi çıkar, 'masa beni desteklerse hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yönetirim' der. Altılı masadaki partilerin hiçbiri diğeriyle uyum ve barış içinde değildir. Kırık bacaklı masa zillettir, rezalettir, çıkarcıdır, siyasi hesaplarla sallanmaktadır." diye konuştu.

Bunlara karşılık Cumhur İttifakı'nda ahenk, ülkü, şuur, saygı, sevgi, demokratik nezaket, pazarlıksız ve hesapsız ittifak ahlakı, mertlik olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Kısacası adam gibi adamlık hakimdir. Bizim farkımız ahlakımızdır. Bizim farkımız, Türkiye ve Türk milletine vefa ve sadakatimizdir. Bizim farkımız asalettedir, aidiyettedir ve ülkemizin ali menfaatlerine yüreğimizle ve yüreklice bakmakta saklıdır. Bir masayla yetkilerini paylaşan bir Cumhurbaşkanı tasavvuru, Türk devlet felsefesini yok saymaktır." görüşünü paylaştı.

Altılı masanın, oynatacağı kukla aradığını dile getiren Bahçeli, kuklacıların küresel güçler olduğunu aktardı.

Altılı masanın dış güdümlü olduğundan, zalimlerin himayesine girmiş bir Cumhurbaşkanı adayına bel bağladığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olacak iş değildir. Milletimiz bu at pazarlığını, bu mal paylaşımını, bu sahte demokrasi tiyatrosunu ibretle takip etmekte ve sandık vakti geldiğinde de hesap sormak için tetikte beklemektedir. Parlamenter sistemin çok başlı yönetim yapısı giderilmişken, Türkiye'nin ne idiği belirsiz altı parti tarafından, üstelik yabancıların namına ambargo altına alınması demokrasinin, kişisel hak ve hürriyetlerin, devlet olma umurunun yıkımı demektir. 30 Ocak'ta altı parti başkanı bir yol haritası üzerinde uzlaşıp hükümet programı paylaşacaklarmış. Bunlar fasa fiso çabalardır. Bir aday üzerinde mutabakata varmadan, henüz seçim bile yapılmadan hükümet programı hazırlamak hakikaten de gülünçtür ve mizah dergilerine konu olacak bir alay konusu olmaya namzettir. Anlaşılan zillet ittifakı bir Cumhurbaşkanı adayı isminde uzlaşma sancıları çekmektedir. Her koyun kendi bacağından asılmaktadır."

- "Gelin bu şerefe siz de ortak olun"

Bahçeli, "Kızılcahamam'dan zillet partilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum" diyerek, şöyle devam etti:

"Sözlerime kulak vermelerini tavsiye ve tembih ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı konusu aranızdaki ufunetli ve uçurum temelli bir açmazdır. Ne siz meşgul olun ne de milletimizi meşgul edin. Anlaşılan bu yükün altından kalkamayacaksınız. Zira aranızda siyaset cingözleri suyu devamlı bulandıracaktır. Gelin vazgeçin bu sevdadan. Gelin siz de Türkiye'ye destek verin, Türk milletinin sesini dinleyin. Dünyaya, Türk ve Türkiye mucizesini hep birlikte gösterelim. Milletvekili Genel Seçimine her zaman olduğu gibi adaylarınızı göstererek girin ve TBMM'de milletin tercih ve seçimiyle kazandığınız kadar sandalyeyle temsil görevini üstlenin. Ancak Cumhurbaşkanı adayı konusunda hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım. Cumhuriyet'in yeni yüzyılına Türk milletinin gücünü ve kudretini birlikte taşıyalım. Gelin bu şerefe siz de ortak olun. Ey CHP, ey İYİ Parti, ey diğer altılı masa mensubu parti başkanları, kazanamayacağınız ve hazır olmadığınız demokratik bir müsabakaya girmekten henüz vakit varken dönün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, bu başarının mükafatı da sizde olsun."

29 Ekim 1923'ün, milli birliğin, milli şuurun, kökeni, mezhebi, yöresi ne olursa olsun tüm millet evlatlarının eseri olduğuna işaret eden Bahçeli, "29 Ekim 2023'te neden aynısı olmasın? Niye yeni bir Türk destanına omuz vermeyelim? Haydi buyurun, zaman kucaklaşma ve birlikte hareket etme zamanıdır. Zaman, farklılıkları zenginliğimiz ve çoğulculuğumuz görme zamanıdır." dedi.

Altılı masanın 10 defa toplandığını ama bir arpa boyu mesafe alamadığını belirten Bahçeli, şu düşünceleri dile getirdi:

"Her şey meydanda, kervanları gitmiyor, siyasetleri yürümüyor. Türkiye'nin lider ülke mertebesine yükselmesinde hepinizin eşit payı olsun. Bir defa yükselmiş bayrak asla inmesin. Türkiye büyüsün, zenginleşsin, insanımız kronik sorunlarından bütünüyle kurtulsun. Sayın Kılıçdaroğlu bırak bu işleri, vazgeç bu nefsi tutkulardan, senden bir yol olmaz, çevrenden hayır gelmez, bu gidişle siyasi akıbetin de mefluçtur. Altılı masadaki her siyasi partinin vatanını, milletini ve devletini ne kadar sahiplenip sevdiğinin testi önümüzdeki günlerde çok daha belirgin olacaktır. Şahsım adına, bunların hepsini al bayrağın altında toplanmaya, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda buluşmaya, hep birlikte çeliğe su vermeye, demiri tavında dövmeye davet ediyorum. Türkiye'nin yelkenlerini şişiren rüzgar kesilmesin istiyorum. Makamda gözümüz yoktur. Koltuğa merakımız yoktur. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşasın dursun. Yeter ki haine, teröriste, Türkiye düşmanlarına karşı bir olalım, beraberce direnelim."

Bahçeli, merhum şair Arif Nihat Asya'nın bir şiirinden dizeler okuyarak, "İşte yeni bir destan yazma fırsatı, işte yeniden tek ses, tek nefes, tek yumruk olma imkanı. Bize göre bu tarihi sorumluluktan hiçbir parti kaçamaz, kaçmamalıdır." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi DEVLET BAHÇELİ MHP Genel Başkanı