Mil-Diyanet Sen Fatih Camisi imamına yapılan saldırıyı kınadı

TAKİP ET

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyesi bir grup, Fatih Camisi imamı...

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyesi bir grup, Fatih Camisi imamı Kurra Hafız Galip Usta'ya yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.

Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür ve beraberindeki sendika üyesi bir grup, Fatih Camisi'nin avlusuna geldi. Burada basın açıklaması yapan Gür, bu olayın din görevlilerine yönelik saldırıların ilki olmadığını, ancak son olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Din görevlilerinin toplumu dini konularda aydınlatan, insanlara imanı, Kur'an-ı, ahlakı öğreten, vatan ve millet sevgisini aşılayan kişiler olduğunu dile getiren Gür, "Böylesine önemli bir görev ifa eden ve peygamber varisi diye nitelendirilen bir din görevlisine karşı yapılan alçakça saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz." dedi.

Gür, saldırıyı düzenleyen, varsa azmettirenlerin yargı önünde hesap vermeleri ve en ağır cezaları almaları için konunun takipçisi olacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Son zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızı, Diyanet İşleri Başkanımızı ve din görevlilerini bilinçli bir şekilde hedef gösterenler, asıl amacı din düşmanlığından ziyade özellikle İslam düşmanlığı olanlar ve bu tür saldırıların azmettiricisi konumunda bulunanlar hakkında savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bizler, Mil-Diyanet Sen olarak her daim haksızın, haksızlığın, zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarına, özellikle de din görevlilerine karşı gerçekleştirilen saldırılar asla kabul edilemez."


Basın açıklaması Fatih Camii İmamı Galip Usta'ya saldırı Mil Diyanet Sen