Milletvekili Sütlü: "Kadına yönelik şiddetin temel nedeni cinsiyet eşitsizliği"

TAKİP ET

TBMM Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, kadına yönelik şiddetin temel...

TBMM Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, kadına yönelik şiddetin temel nedeninin cinsiyet eşitsizliği olduğunu savundu.

Sütlü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, OECD ülkeleri arasında erkeklerden fiziksel ve cinsel şiddet gören kadın oranının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu iddia etti.

Her 10 kadından 4'ünün erkek şiddetine maruz kaldığını öne süren Sütlü, "Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Kadına yönelik şiddetin temel sebebi cinsiyet eşitsizliğidir ve tarih sahnesine çıktığı günden bu yana sırtını bu eşitsizliğe dayamış kapitalist üretim ilişkileridir. Ailenin içindeki kadının, erkeğe tabi bir mal olarak görülmesinden vazgeçilmedikçe hiç kimse karşımıza gelip 'ben kadına yönelik şiddetle mücadele ediyorum' masalları anlatmasın." diye konuştu.

Sütlü, kadınların dostunun yine kadınlar olduğunu vurgulayarak, "Sevgili kadınlar; bizim bizden başka hiç kimsemiz yok. Biz birbirimize dayanacağız, sadece birbirimize güveneceğiz." dedi.

Saliha Sera Kadıgil Sütlü TBMM Türkiye İşçi Partisi