Milli atletler, yurt dışındaki yarışlarda mücadele etti

TAKİP ET

Dünya Salon Şampiyonası, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan milli...

Dünya Salon Şampiyonası, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan milli atletler, yurt dışında yarışmaya devam ediyor.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada Almanya'nın Dortmund kentindeki Sparkassen Uluslararası Salon Yarışması ile Polonya'nın Lodz kentinde düzenlenen Orlen Kupası Salon Yarışması'nda 5.72 metrelik dereceleriyle her iki organizasyonda 2. oldu.

Şilan Ayyıldız ise ABD'nin Arkansas eyaletinde yapılan Jamaika ve ABD milli takım sporcularının da katıldığı salon yarışmasında 1 mil yarışını 4.34.79 derecesiyle ikinci, 800 metre yarışını ise 2.05.92'lik derecesiyle sekizinci sırada tamamladı.

Barselona'daki özel bir yarışmada A serisinde koşan Mehmet Çelik, 3.41.56 derecesiyle dokuzuncu, B serisinde koşan Ramazan Barbaros ise 3.53.33 derecesiyle yine dokuzuncu oldu.

Öte yandan Almanya'nın Wuppertal şehrinde gerçekleştirilen özel bir yarışmada yüksek atlamada 1.91 atlayarak üçüncü olan milli atlet Buse Savaşkan, 22 yıldır kırılamayan kadınlar yüksek atlama salon Türkiye rekorunu kırdı.

Eski rekor ise 2002 yılında 1.90 metreyle Candeğer Kılınçer'e aitti.

Türkiye Atletizm Federasyonu yurtdışı