Milli okçu Mete Gazoz ve teknik direktör Ergin, AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı

TAKİP ET

Antalya (AA) - gözünden 2025'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı Yılın Kareleri oylamasına katıldı.

Antalya Haberleri (AA) - gözünden 2025'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı Yılın Kareleri oylamasına katıldı.

Gazoz ile Ergin, lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin 2025 yılında Türkiye ile dünya gündeminde yankı bulan 6 kategoride yer alan 112 fotoğrafını inceledi.

Gazze: Açlık kategorisinde Mahmoud İssa'nın Gazze Şeridi'nde gıda krizi giderek derinleşiyor fotoğrafını seçen Gazoz, Portrede Mehmet Futsi'nin Gizli Yüz karesini tercih etti.

Gazoz, Haber kategorisinde Arif Hüdaverdi Yaman'ın Mavi vatanımız, Sporda Arpad Kurucz'un Sevgi koridoru, Doğal Yaşam ve Çevrede Berkan Çetin'in İlk seferinde, Günlük Hayatta ise Cem Özdel'in Gözalan başlıklı fotoğraflarını tercih etti.

Gazoz, AA muhabirlerinin çektiği fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu söyledi.

Bütün fotoğrafların çok iddialı olduğunu dile getiren Gazoz, Seçmekte zorlandım. Hepsinin yılın fotoğrafı seçilme şansı var. Fotoğrafları çeken AA foto muhabirlerinin eline sağlık. Çok güzel bir seçki ortaya çıkmış. dedi.

- Geçmişteki hatıraları canlı tutmak önemli

Yusuf Göktuğ Ergin de Gazze: Açlık kategorisinde Ali Jadallah'ın Gazze'de zorla yerinden edilen Filistinliler topraklarına döndü fotoğrafını seçti.

Portre kategorisinde Mehmet Futsi'nin Gizli Yüz fotoğrafını tercih eden Ergin, Haberde Mahmut Serdar Alakuş'un Aynı şemsiyenin altında, Sporda Orhan Çiçek'in Zirvenin sahibi, Doğal Yaşam ve Çevrede Beytullah Eles'in Göklerde Bir Kale, Günlük Hayatta ise İsa Terli'nin Dolunay sefası isimli karelerini oyladı.

Ergin, bu yıl da fotoğrafları çok beğendiğini söyledi.

Fotoğrafları incelerken 2025'in önemli anlarını yeniden hatırladığını dile getiren Ergin, Çok güzel bir fotoğraf derlemesi olmuş. Fotoğrafları çekenlerin ellerine sağlık. Fikirlerimizi de aldığı için AA'ya çok teşekkür ediyorum. Geçmişteki hatıraları canlı tutmak ve geleceğe de bu hatıraların ışığında bakmak bizim için önemli. dedi.

- Yılın Kareleri oylaması

AA'nın 2012 yılından bu yana düzenlediği yarışmada, bu yıl Haber, Doğal Yaşam ve Çevre, Spor ve Günlük Hayat olmak üzere 4 ana kategorinin yanı sıra Gazze: Açlık ve Portre başlıklı 2 özel kategori yer alıyor.

Türkçe ve İngilizce alt yazıyla dünya genelinde yapılan oylamaya katılanlar, istedikleri sayıda fotoğrafa oy verebiliyor.

Oylama yilinkareleri.aa.com.tr internet sitesinden 15 Şubat Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

AA foto muhabirleri Anadolu Ajansı antrenör Göktuğ Ergin Milli Okçu Mete Gazoz Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin Yılın Kareleri