Mısır'da düzenlenen 8. Asvan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Filistin'e destek

TAKİP ET

Mısır'ın güneyindeki Asvan kentinde bu yıl 8'ncisi düzenlenen Asvan Uluslararası Kadın Filmleri...

Mısır'ın güneyindeki Asvan kentinde bu yıl 8'ncisi düzenlenen Asvan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılış konuşmalarında ve festival programında Filistin ile etkileşim ön plana çıktı.

Festival organizatörlerinin yaptığı açıklamaya göre, farklı ülkelerden 76 filmin yarıştığı Asvan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılışı yapıldı.

Açılış konuşmalarında Filistin halkı ile dayanışmanın ön plana çıktığı festivalde, Filistin'den de kadınların günlük yaşamlarındaki sorunlarını ele alan 6 film de yarışıyor.

Festival Mütevelli Heyeti Başkanı Mirvet et-Tillavi, açılış konuşmasında Filistin halkının yaşadığı bu zor günlerde festivali düzenleyip düzenlememe konusunda tereddüt yaşadıklarını belirtti.

Mısır'da Ulusal Kadın Konseyi Başkanı Maya Mursi de festivalin hedefinin kadınların karşılaştığı ayrımcılık ve sorunlara dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Filistin halkının geleceğini belirleme hakkına sahip olması ve bağımsız bir Filistin devleti kurulması temennisinde bulunan Mursi, yumuşak güç olan sanat aracılığı ile Gazze halkına yönelik zorla tehcir ve saldırıların durdurulması çağrısı yaptıklarını ifade etti.

Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevin el-Kabbac da festivalin açılışında yaptığı konuşmada "Filistin kadının direnişine selam olsun" ifadesini kullandı.

Dün akşam açılışı yapılan 8. Asvan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 25 Nisan'a kadar devam edecek.




Asvan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Filistin