Mısır'daki Ezher Kurumu, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınadı

TAKİP ET

Mısır'daki El-Ezher Kurumu, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.Ezher...

Mısır'daki El-Ezher Kurumu, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Ezher Kurumunun Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, Danimarka'daki aşırılık yanlısı bir grubun Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki gösterildi.

"İfade özgürlüğünün" kötüye kullanıldığı kaosa son verilmesi talebinde bulunulan açıklamada, "Terör ve Müslümanların duygularını kışkırtmak, aynı madalyonun iki yüzüdür. İkisi de tehlikede, kin ve yıkımda eşittir." ifadeleri kullanıldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kuran-ı Kerim'in radikal bir grup tarafından yakılmasıyla ramazan ayında tüm dünyadaki Müslümanların duygularının kışkırtıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Radikal bir grubun Kuran-ı Kerim'i yakması, iğrenç bir terör eylemi ve cehaletin pervasızca ürünüdür. Nefret dolu İslamofobi göstergelerinden biri olan bu olay, Müslümanlara yönelik nefreti gözler önüne seriyor."

Terör ve başkalarının duygularını kışkırtmanın dünyada diyalog köprülerini kesme amacı taşıdığına vurgu yapılan açıklamada, dinlere ve kutsallarına hakaretin suç sayılması için caydırıcı uluslararası yasaların çıkarılması çağrısında bulunuldu.

Danimarka'da 24 Mart'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenlenmişti.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) isimli marjinal grup tarafından düzenlenen provokasyon, grubun Facebook hesabında canlı yayımlanmıştı.

Provokatörler, İslam düşmanı pankart açarak İslam'a hakaret içeren sloganlar atmış, Türk bayrağına yönelik çirkin saldırı gerçekleştirmişti.

Danimarka Ezher Kurumu Kuran-ı Kerim