Mısır'dan İsrail'in Yahudi yerleşimleri kendi kanunları nezdinde "yasallaştırma" kararına kınama

TAKİP ET

Mısır, İsrail'in, Filistin topraklarındaki kaçak Yahudi yerleşim birimlerini kendi kanunları nezdinde...

Mısır, İsrail'in, Filistin topraklarındaki kaçak Yahudi yerleşim birimlerini kendi kanunları nezdinde "yasallaştırma" kararını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarındaki kaçak Yahudi yerleşim birimlerini kendi kanunları nezdinde "yasallaştırma" kararının Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası hukuk kurallarının ihlali olduğu belirtildi.

Kararın şiddetle kınandığı açıklamada, Mısır ile bölgenin güvenlik ve istikrarı üzerinde ciddi yansımaları olacak İsrail'in söz konusu kararının sonuçları konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinlilerin evlerini yıkması dahil tüm tek taraflı uygulamaların durdurulması talep edildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, işgal altındaki Batı Şeria'da 9 kaçak Yahudi yerleşim biriminin İsrail kanunları nezdinde "yasallaşmasını" bugün onaylamıştı.

İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor.

Bunların çoğu İsrail makamlarının planlamasıyla yapılırken, daha küçük olan bazıları Yahudi yerleşimciler tarafından kaçak olarak inşa ediliyor. İsrail makamları zaman zaman bu kaçak yerleşimlere de kendi kanunları nezdinde resmiyet kazandırarak Yahudi yerleşimlerini genişletmeye devam ediyor.

Filistin israil Mısır