Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, Türk mevkidaşı Fidan'la ortak basın toplantısında konuştu:

TAKİP ET

"Filistinliler üzerindeki ciddi insani etkilerin üstesinden gelmek için çalışmanın önemi konusunda Türkiye ile ortak bir vizyonu paylaşıyoruz" - "(İsrail-Filistin arasında) Çatışmanın askeri operasyonlara doğru kayması, Filistin halkının meşru haklarının elde edilememesi nedeniyle ortaya çıktı"

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, "Filistinliler üzerindeki ciddi insani etkilerin üstesinden gelmek için çalışmanın önemi konusunda Türkiye ile ortak bir vizyonu paylaşıyoruz" dedi.

Şukri, resmi temasları kapsamında başkent Kahire’de bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını hatırlatan Şukri, “Çatışmanın askeri operasyonlara doğru kayması, Filistin halkının meşru haklarının elde edilememesi nedeniyle ortaya çıktı.” diye konuştu.

Türkiye-Mısır ilişkilerinin, iki halk arasında çeşitli yönlerde derin köklere sahip olduğunu ifade eden Şukri, "Filistinliler üzerindeki ciddi insani etkilerin üstesinden gelmek için çalışmanın önemi konusunda, Türkiye ile ortak bir vizyonu paylaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şukri, Fidan ile yaptığı görüşmede ortak öneme sahip birçok meseleyi ele aldıklarını belirterek, “ülkesinin Filistin halkının acılarına son vermek için çalışmaya devem ettiğini” aktardı.

- "Bölgesel gelişmeler, ikili ilişkiler ve işbirliği konuları" görüşüldü

Mısır Dışişleri Bakanlığından da Hakan Fidan'ın ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Şukri'nin resmi temasları kapsamında başkent Kahire’de bulunan Bakan Fidan ile bir araya geldiği hatırlatılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra ekonomi alanında işbirliği ve ülkedeki yatırımların geliştirilmesi konularının ele alındığı belirtildi.

Bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, Filistin haklarının korunması, bölgedeki gerilimin durdurulmasına yönelik çabalar ve Gazze Şeridi’ndeki gelişmelere ilişkin koordinasyonun sürdürülmesi konusunun da masaya yatırıldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'deki ziyaretinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüşmüştü.


Hakan Fidan Mısır Türkiye