Mobilyacı esnafı mesleki eğitimi yaygınlaştırmak istiyor

TAKİP ET

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı: "Yabancı çalışan ve çıraklık eğitim desteklerine yönelik yeni düzenleme yapıldı. Esnafımız çalışanlarını mesleki eğitime kayıt ettirsin" "Prim ödemelerini meslek eğitim merkezleri karşılayacak, çırak başına aylık 500 liraya varan destek alınabilecek"

ENES DURAN - Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, sektördeki esnafı, çalışanlarını mesleki eğitime yönlendirmeye ve bu konuda sağlanan desteklerden yararlanmaya çağırdı.

Taklacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Siteler'de yoğun olan Suriyeli işçilerin hem kayıt altına alınabilmesi hem de mesleki eğitimlerini tamamlamasına yönelik geçmişte bazı düzenlemeler gerçekleştirildiğini ancak istenilen sonucun elde edilemediğini söyledi.

Odanın talepleri doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yabancı çalışanlar ve çıraklık eğitim desteklerine yönelik yeni düzenleme yapıldığını belirten Taklacı, yabancıların çıraklık eğitimine yazılmaları için gerekli A1 Seviye Türkçe kursunun zorunluluk olmaktan çıkarıldığını ifade etti. Taklacı, Mesleki eğitimin ilk sınıfına ders olarak konuldu. Ayrıca meslek öğrenen Türk ve yabancı çalışanlar için yaş haddi olmaksızın Çıraklık Eğitim Merkezine kayıt yaptırmak sureti ile hem çırak başına 500 lira destek verilecek hem de çalışanların SGK primleri çıraklık eğitim merkezi tarafından karşılanacak. diye konuştu.

Mobilyacı esnafını çalışanlarını mesleki eğitime kayıt ettirmeye çağıran Taklacı, Böylece esnafımız hem yasal zorunluluğu yerine getirmiş olacak hem prim ödemelerini meslek eğitim merkezleri karşılayacak hem de çırak başına aylık 500 liraya varan destek alabilecek. değerlendirmesinde bulundu.