Mozambik'te terörden temizlenen bölgelerdeki 200 okulda eğitime yeniden başlandı

TAKİP ET

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkesi Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado'nun terörden temizlenen bazı...

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkesi Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado'nun terörden temizlenen bazı bölgelerinde, 200 okulda eğitim yeniden başladı.

Cabo Delgado İlkokul Eğitim Ofisi Müdürü Manuel Bacar, basına yaptığı açıklamada, Ensar'us Sunna terör örgütünden temizlenen bölgelerdeki okulların yeniden açıldığı bilgisini paylaştı.

Bacar, Cabo Delgado'nun Mocimboa da Praia, Palma, Nangade, Muidumbe, Mueda, Meluco, Macomia, Ibo ve Quissanga bölgelerinde çatışmalar nedeniyle kapatılan 200 okulda eğitime yeniden başlandığını belirtti.

Diğer bölgelerde de operasyonların sürdüğünü ifade eden Bacar, güvenlik sağlandıkça daha fazla okulun faaliyete geçeceğini kaydetti,

Mozambik'in Cabo Delgado bölgesinde terör örgütü Ensar'us Sunna'nın sivillere yönelik saldırılarında 2017'den bu yana 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırılar nedeniyle 800 binden fazla kişi yerinden oldu.

Doğal gaz ve değerli madenlerin bulunduğu bölgede, örgütün stratejik noktaları ele geçirmesi sonrası yabancı paralı askerler ve Güney Afrika Kalkınma Topluluğu misyonu terörle mücadeleye başladı.

Ensarus Sunna Mozambik