MÜSİAD SAMEKS ekimde 53,6 puana yükseldi

TAKİP ET

Endeks, ekonomik aktivitedeki canlılığın ekim ayında da devam ettiğine işaret etti

İSTANBUL Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Satınalma Müdürleri Bileşik Endeksi (SAMEKS), ekimde, bir önceki aya göre 0,7 puan artarak 53,6 oldu.

MÜSİAD tarafından hazırlanan SAMEKS'in Ekim 2022 sonuçları açıklandı.

Buna göre, ekim ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 0,7 puan artarak 53,6 değerine yükseldi.

Bu dönemde Hizmet Sektörü SAMEKS Endeksi önceki aya göre 0,9 puan artış kaydederek 51,9 puana yükseldi ve pozitif görünümünü sürdürdü. Önceki aya göre 0,8 puan artış kaydederek 57,8 seviyesine ulaşan Sanayi Sektörü SAMEKS Endeksi'nin ise yükselen grafiği bu dönemde de devam etti.

Hizmet sektöründe gözlenen artışta girdi alımlarının güçlü seyrini sürdürmesi etkili olurken, sanayi sektöründe ise yeni siparişler ve girdi alımlarının canlı görünümü üretim artışını destekledi.

Bu gelişmeler neticesinde önceki aya göre 0,7 puan artış kaydederek 53,6 seviyesine yükselen mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, yılın dördüncü çeyreğine pozitif bir başlangıç yaptı ve ekonomik aktivitedeki canlılığın ekim ayında da devam ettiğine işaret etti.

ekim MÜSİAD SAMEKS Satınalma Müdürleri Bileşik Endeksi