Myanmar'dan atılan havan mermisinin Bangladeş'e düşmesi sonucu en az 2 kişi öldü

TAKİP ET

Myanmar'dan atılan havan mermisinin Bangladeş'e düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını...

Myanmar'dan atılan havan mermisinin Bangladeş'e düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, Bangladeş'in Naikhongchhari bölgesinden polis yetkilisi Abdul Mannan, yaptığı açıklamada, Myanmar tarafından atılan bir havan mermisinin Bangladeş sınırları içerisine düştüğünü aktardı.

Mannan, havan mermisinin düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, bir çocuğun da yaralandığını belirtti.

Havan mermisinin düşmesinden kısa süre sonra güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edildiğini ifade eden Mannan, olayı araştırdıklarını kaydetti.

- 95 Myanmar polisi Bangladeş'e sığınmıştı

Myanmar'da askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasında son günlerde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle 95 Myanmarlı sınır polisi kaçarak Bangladeş'e sığınmıştı.

Bangladeş Ulaşım, Yol ve Köprüler Bakanı Obaidul Quader, Çin'in Dakka Büyükelçisiyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere verdiği demeçte, Myanmar'ın iç çatışmasının ülkesinin sınır bölgelerine sıçradığını söylemişti.

Quader, "Çin hükümetinin, Myanmar ile iyi bir ilişkisi var. Buna binaen Pekin'in Bangladeş sınırını çoktan etkileyen Myanmar iç çatışmasını yatıştırma konusunda yardım etmesini istiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

- Myanmar'da silahlı gruplar, orduya karşı saldırı başlatmıştı

"Üç Kardeşler İttifakı" adı altında bir araya gelen Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu, Budist Arakan Ordusu ve Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusundan silahlı gruplar, 27 Ekim 2023'te Çin sınırına yakın kuzeydeki Shan eyaletinden Myanmar ordusuna karşı saldırılar başlatmıştı.

Güneye doğru ilerleyen silahlı gruplar, Hindistan sınırında yer alan Chin eyaletindeki Rathedaung kasabasında bir karakol ile Myanmar ordusuna ait bir askeri kampı ele geçirmişti.

Budist Arakan Ordusunun eyaletteki saldırılarından kaçan 43 asker ise Hindistan'ın Mizoram eyaletine sığınmış; Hint güvenlik güçleri de Myanmar askerlerini başka noktaya taşıyıp ardından da ülkelerine teslim ettiğini duyurmuştu. Arakan Ordusunun, Hindistan sınırında bulunan Chin eyaletindeki Paletwa kasabasının kontrolünü ele geçirdiği de öne sürülmüştü.

Bangladeş Havan mermisi Myanmar