Naci Görür'den Kayseri dahil bir çok il için yerel yönetimlere deprem hatırlatması

TAKİP ET

Deprem Profesörü Prof Dr Naci Görür'den Kayseri dahil bir çok il için yerel yönetimlere deprem hatırlatması: Zamanın önemi yok. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün deprem olabilir.

Deprem Profesörü Prof. Dr. Naci Görür'den sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kayseri dahil bir çok il için yerel yönetimlere deprem hatırlatmasında bulundu.

Naci Görür'ün sözleri dikkat çekti. Görür;

İLLA DEPREM OLACAK DEMİYORUM

"Arkadaşlar, bir konuda bigi vermek istiyorum. Ben 6 Şubat depremleri nedeniyle Maraş yöresine yakın bölgelerdeki kimi faylarda hareketlenmeler olursa şaşırmam diyorum. Buralarda illa depremler olacak demiyorum.

KAYSERİ AKTİF ECEMİŞ FAY ZONUNDA

Nitekim son günlerde olan, Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Adana, vb. Küçük depremler 6 Şubat nedeniyle olan hareketlenmeler. Bu arada Kayseri’yi de söyledim. Uzman olduğunu da söyleyenlerden gelen tepki. Arkadaşlar hangi ad verilmişse verilsin Kayseri ili aktif Ecemiş Fay zonunun üzerinde yer alıyor ve Sarız Fay zonuna da yakın.

SIRF NACİ GÖRÜR'Ü YALANLAYACAĞIM DİYE YANLIŞ YAPMASINLAR!

Sırf Naci Görür’ü yalanlayacağım diye yanlış yapmasınlar. Hele yerel yöneticiler asla. Ecemiş fayı yavaş da olsa stres biriktiriyor. Şu ana kadar hangi bölümünde ne kadar biriktirmiş bilemeyiz.

Kaldıki 6 Şubat depremlerinden ötürü stres alanında değişim olmuş olabilir.

Bu fayın tekerrür periyodunu da yeterince bilmiyoruz.

Bize birşey olmaz, risk yoktur diyemezsiniz. Aktif fay üzerinde bir kentin yöneticileri olarak burada gerekli çalışmaları yaptırıp önlemleri almalısınız.

ZAMANIN ÖNEMİ YOK! DOĞRU OLAN YARIN OLACAKMIŞ GİBİ KENTİ DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİRMEK

Zamanın önemi yok. Bugün olmazsa yarin yarin olmazsa öbürgün deprem olabilir. O gün de ölecek insanlar bizim insanımız. Doğru olan yarIn olacakmış gibi, kenti deprem dirençli hale getirmek için gerekli çalışmaları yapmak ve önlemleri almaktır. Sevgiyle." ifadelerini kullandı.

Naci Görür son dakika deprem deprem Kayseri Kayseri deprem Adana Malatya Bingöl Diyarbakır