Nahda Hareketi: Gannuşi'nin yerine başkan yardımcısı Munzir el-Venisi vekalet edecek

TAKİP ET

Tunus'ta Nahda Hareketi, tutuklanan lider Raşid el-Gannuşi'nin yerine vekaleten hareketin başkan yardımcısı...

Tunus'ta Nahda Hareketi, tutuklanan lider Raşid el-Gannuşi'nin yerine vekaleten hareketin başkan yardımcısı Dr. Munzir el-Venisi'nin görevlendirildiğini duyurdu.

Nahda Hareketi, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, lider Gannuşi'nin yokluğunda hareketin işlerini vekaleten yardımcısı Dr. Venisi'nin yürütmesi yönünde karar alındığı kaydedildi.

Tüm tutukluların serbest bırakılması ve tutuklananlara yapılan baskıya son verilmesi çağrısı yapılan açıklamada, partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının örgütlenme özgürlüğü ile barışçıl gösteri faaliyetlerini kısıtlayarak anayasa ve uluslararası anlaşmaları ihlal etmenin ciddiyeti konusunda uyarıda bulunuldu.

Gannuşi'nin kızı Sümeyye Gannuşi dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babasının, "boş dosyalarla uydurma davalarda" 120 saatten fazla sorgulandıktan sonra ifade vermeyi boykot etmeye karar verdiğini belirtmişti.

Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, 48 saatlik gözaltı süresinin ardından 20 Nisan'da tutuklanmıştı.

Nahda Hareketi’ne mensup avukat Habib Bin Sidhum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gannuşi’nin beraberindeki 11 kişinin daha soruşturma dosyasında yer aldığını ve soruşturmanın “devlet güvenliğine karşı komplo” dosyası kapsamında olduğunu kaydetmişti.

Munzir el-Venisi Nahda Hareketi Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi Tunus