Nijerya'da iktidar ve ana muhalefet partisi destekçilerinin çatışmasında bir kişi öldü

TAKİP ET

Nijerya'nın Jigawa eyaletinde, iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi (APC) ile ana muhalefet Halkın Demokratik...

Nijerya'nın Jigawa eyaletinde, iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi (APC) ile ana muhalefet Halkın Demokratik Partisi (PDP) üyeleri arasında yaşanan çatışmada, bir kişi hayatını kaybetti.

Jigawa Polisi Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Jigawa eyaletine bağlı Maigatari bölgesinde, muhalefet partisi PDP destekçilerinin düzenlediği miting sırasında APC destekçileriyle aralarında şiddet olayları yaşandı.

Çatışmada, bir kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Jigawa Polisi Halkla İlişkiler Görevlisi Lawan Shiisu Adam, yaptığı açıklamada, olay bölgesine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

Adam, bölgede durumun kontrol altına alındığını vurgulayarak, 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Nijerya'da 25 Şubat ve 11 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı ve valilik seçimleri yaklaşırken, siyasi partilerin ve liderlerin seçim kampanyaları da yoğun şekilde devam ediyor.

Zamfara eyaletinde, 15 Eylül 2022'de APC ile PDP destekçilerinin arasında çıkan çatışmada, 1 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı.

Ülkede, 25 Şubat'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde yarışacak 18 aday ve parti başkanları, 29 Eylül 2022'de barış anlaşması imzalamıştı.

Nijerya SEÇİM Şiddet