Nijerya'da muhalefet taraftarlarından devlet başkanlığı seçiminin tekrarlanması için protesto

TAKİP ET

Nijerya'da muhalefet partilerinin destekçileri, ülkede 25-26 Şubat'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin...

Nijerya'da muhalefet partilerinin destekçileri, ülkede 25-26 Şubat'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması için protesto düzenledi.

Başkent Abuja'daki seçim koalisyon merkezinin önünde toplanan ana muhalefet Halkın Demokratik Partisi (PDP) ve İşçi Partisi (LP) destekçileri, şu ana kadar açıklanan seçim sonuçlarının doğru olmadığını savunarak seçimlerin tekrarlanmasını istedi.

Göstericiler, üzerinde "Nijeryalılar satılık değil", "önce ülkemiz", "adalet için mücadele ediyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

LP yetkililerden Joseph Okowa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonun (INEC) ülkede özgür, adil ve güvenilir bir seçim gerçekleştireceği sözünü verdiğini ancak öyle bir şey olmadığını savundu.

Okowa, "Seçim sonuçları doğru değil, oyları çalındı. Bu nedenle seçim sonuçlarının iptal edilmesini istiyoruz." dedi.

Ülkede şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre, iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi (APC) adayı eski Lagos Valisi Bola Ahmed Tinubu oyların yüzde 38,76'sını alarak önde gidiyor.

Ana muhalefet PDP lideri Atiku Abubakar yüzde 31,12 ile ikinci, LP adayı Peter Obi ise yüzde 23,88 ile üçüncü sırayı aldı.



Nijerya protesto SEÇİM