Nijerya'da Ulusal Petrol Şirketi İcra Kurulu Başkanı görevden alındı
Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da, Ulusal Petrol Limited Şirketi (NNPCL) İcra Kurulu...
Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'da, Ulusal Petrol Limited Şirketi (NNPCL) İcra Kurulu Başkanı Mele Kolo Kyari görevden alındı.
Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, NNPC'nin yönetim kurulunda kapsamlı bir değişiklik yaptı.
Tinubu, bu değişiklik kapsamında NNPCL İcra Kurulu Başkanı Kyari'yi görevden alarak, onun yerine enerji şirketi Shell'in eski yöneticisi Bashir Bayo Ojulari'yi atadı.
Devlet Başkanı Tinubu, yeni yönetim kuruluna, NNPC tarafından işletilen varlıkların ve ortak girişim yatırımlarının stratejik portföy değerlendirmesini yaparak değer maksimizasyonuna yönelik bir plan oluşturma talimatı verdi.
Tinubu yönetimi, petrol ve gaz sektörüne daha fazla yatırım çekmeyi hedefliyor. NNPCL, 2023 yılında 17 milyar dolarlık yeni yatırım çekerken, yönetim 2027'ye kadar bu rakamı 30 milyar dolara, 2030'a kadar ise 60 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.