Öğrenciler yarıyıl tatilinde cam işleyip halı dokuyor

TAKİP ET

Etimesgut Belediyesince düzenlenen Yarıyıl Şenliği'nde el sanatları ve atölye çalışmalarıyla çocukların eğlenerek öğrenmesine destek olunuyor

ESRA AĞAÇYETİŞTİREN - Başkentte 7 yaş üzeri öğrenciler yarıyıl tatilini camdan boncuk yapıp halı tezgahında dokuma öğrenerek geçiriyor.

Etimesgut Belediyesi tarafından, Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda öğrenciler için Yarıyıl Şenliği etkinlikleri düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında belirlenen günlerde, can boncuk yapımı, halı dokuma, geleneksel zeka oyunları, drama atölyesi, mozaik atölyesi, Pinokyo Çocuk Tiyatrosu, Minyonlar Müzikali gibi faaliyetlere de yer verilecek.

El sanatları etkinliğinde cam boncuk, ıhlamur baskısı ve halı dokuma faaliyetleriyle yarıyıl tatilinde çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlanıyor.

El sanatları öğretmeni Reyhan Aydın, AA muhabirine, çocuklarla halı dokuduklarını, yarıyıl tatili boyunca onların el becerilerinin gelişmesi için her gün farklı faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtti.

Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarını Ankara'ya getirdiğini belirten Öznur Karaca, etkinliğe katılanların ıhlamur baskısı, cam boncuk ve halı dokuma sanatıyla çok eğlendiklerini ifade etti.

Tatil için Afyonkarahisar'dan Ankara'ya gelen Murat Bulut da Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nı internetten takip ettiğini, çocuklarına tarihi öğretmek amacıyla müzeyi ziyaret ettiğini, aynı zamanda bu etkinliğe de katıldıklarını anlattı.

Yedinci sınıf öğrencisi Ömer Lütfü Bulut, müzeyi ziyaret amacıyla geldiklerini, el sanatları etkinliklerini görünce de beğenerek katıldığını söyledi.

Şenlik kapsamındaki el sanatları ve atölye çalışmaları 5 Şubat'a kadar devam edecek.

CAM BONCUK El sanatları Etimesgut Etimesgut Belediyesi halı dokuma ıhlamur baskısı yarıyıl şenliği