Öldürüldükten sonra gömülen Ayşe Altuntaş'ın cesedinin bulunduğu yerde keşif yapılacak

TAKİP ET

İstanbul'da kuzeni Ayşe Altuntaş'ı silahla öldürdükten sonra kazdığı çukura gömdüğü iddia edilen Mehmet Taşdelen'in yeniden yargılandığı davada, cesedin bulunduğu yerde keşif yapılmasına karar verildi.

İstanbul'da kuzeni Ayşe Altuntaş'ı silahla öldürdükten sonra kazdığı çukura gömdüğü iddia edilen Mehmet Taşdelen'in yeniden yargılandığı davada, cesedin bulunduğu yerde keşif yapılmasına karar verildi.

 

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Taşdelen, maktul Ayşe Altuntaş'ın ailesi ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Altuntaş'ın ailesi, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, Yargıtayın bozma ilamına uyulup uyulmaması hususunu mahkemenin takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Sanık Taşdelen ise bozma ilamına uyulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti Altuntaş'ın ilk öldürülme anının tespit edilememesi nedeniyle Yargıtayın bozma ilamına uyulmasına karar verdi.

Savunması sorulan sanık Taşdelen, "O çukur, domuz çukuru olarak önceden kazılmış, ben kazmadım. Tesadüfen olay orada meydana geldi. Silahı çekmişti, ben onun elinden silahı almaya çalışırken göğüs altından vuruldu. Elini bırakınca da çukura düştü." dedi.

Sanık ayrıca olay yerinde keşif yapılmasını ve muhtarın ifadesinin alınmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 3 Mart 2023'de olay yerinde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına, sanığın cezaevinden getirilerek keşif yerinde hazır edilmesine, muhtarın da olay yerinde ifadesine başvurulmasına karar verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

Sultangazi'de 18 Temmuz 2019'da kızının evinden çıkarken görüntüsü kameralara yansıyan Ayşe Altuntaş'tan o günden sonra haber alınamamıştı.

Müge Anlı'nın televizyon programına katılan Altuntaş'ın kuzeni Mehmet Taşdelen, bu kişiyle sevgili olduklarını belirtmiş ve çelişkili açıklamalarda bulunmasının ardından gözaltına alınmış, emniyetteki sorgusunda da cinayeti itiraf etmişti. Taşdelen savunmasında silahın, Altuntaş'ın elinden almaya çalışırken ateş aldığını öne sürmüştü.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Taşdelen, 8 Eylül 2021'de "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bir olayda "tasarlamanın oluşması için bir kimseye karşı koşulsuz olarak suç işleme kararının verilmesi, karar ile fiilin icrası arasında makul bir sürenin geçmesi, bu süre içinde sebat ve ısrar gösterilerek karardan dönülmemesi gerektiğini" vurgulamış, dava konusu olayda ise sanığın öldürme kararını verdiği ilk anın tespit edilemediğini belirtmişti.

Tasarlamanın oluşmadığı, yerel mahkemenin hüküm kurarken delillerin tahlili ve takdirinde hataya düşerek "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ceza verdiğini bildiren Yargıtay, yerel mahkeme kararını bozmuştu.

Ayşe Altuntaş cinayet Mehmet Taşdelen İstanbul İstanbul cinayet yerel haberler