Orman Mühendisleri Odası, afet bölgesindeki ısınma sorununun çözümüne katkı sağlıyor

TAKİP ET

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz: - "Orman Genel Müdürlüğünün orman satış depolarında hazırda olan odunların deprem bölgelerine nakledilmesi ve dağıtılmasına destek verdik. Bölgeye 26 bin ton odun sevk edilerek depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarına destek verildi"

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, deprem bölgesindeki ısınma sorununun giderilmesine katkı vermek için seferber olduklarını söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım seferberliğine katılan kuruluşlardan biri oldu. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Türkyılmaz, bölgedeki en önemli sorunlardan birinin ısınma problemi olduğuna işaret etti.

Türkyılmaz, "Orman Genel Müdürlüğünün orman satış depolarında hazırda olan odunların deprem bölgelerine nakledilmesi ve dağıtılmasına destek verdik. Başta Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye olmak üzere bölgeye 26 bin ton odun sevk edilerek depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarına destek verildi." diye konuştu.

Birçok meslek mensubunun da depremde hayatını kaybettiğini belirten Türkyılmaz, evini ve iş yerini kaybeden meslek mensuplarına da maddi ve manevi desteklerde bulunduklarını söyledi.

- "Saha çok farklı"

Yardım seferberliği konusunda her zaman devletin yanında yer aldıklarını ifade eden Türkyılmaz, "Depremin 'asrın felaketi' olarak tanımlanmasını sahada gördüklerimiz teyit ediyor, saha çok farklı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkyılmaz, deprem bölgesine devlet yardımlarının ulaşmadığı iddialarına da tepki göstererek şu görüşleri aktardı:

"Sahaya hiç gitmeden hüküm veren bir yapının ben orada olduğunu görmedim. Sosyal medyadan devletin aleyhinde açıklama yapan, 'devlet burada yoktu, asker burada yoktu' diyenleri orada görmedik. Her yerde hüküm veren sosyal medya fenomenlerinin hiç birisinin sahada olmadığını gördüm."

DEPREMZEDE DOGAL AFET Orman Genel Müdürlüğü orman mühendisleri odas TMMOB yakacak odun desteği