ORSİAD Başkanı Çamur: "OSB'lerde yatırım yapmayı heyecanla bekleyen sayısız yatırımcı var"

TAKİP ET

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent...

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, sanayicinin yatırım konusundaki heves ve heyecanının devam ettiğini belirterek, "Özellikle organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmak için heyecanla bekleyen sayısız yatırımcı var." ifadesini kullandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ORSİAD Yönetim Kurulu, OSTİM'de fabrika veya atölyesi bulunan sanayicileri ziyaret ederken, bu ziyaretlerde, sanayicilerin sorun ve beklentileri ile ihracatın artması ve finansmana erişim konularında atılması gereken adımlar ele alınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ORSİAD Başkanı Çamur, sanayicinin, kendi cesaretlerine, üretim güçlerine ve ülkelerine güvenmeleri gerektiğine işaret ederek, "Türk sanayicisi ve yatırımcısının en büyük gücü cesareti, özgüveni, çalışkanlığı ve emeğidir. Bu cesaret ve heyecanımız hiç bitmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hızla düşen sanayi endeksinin aynı hızla toparlanmaya başlamasının, sanayici ve yatırımcının bu özelliklerinin bir sonucu olduğuna dikkati çeken Çamur, şunları kaydetti:

"Mart ayı rakamlarına bakıyoruz, son derece olumlu. Bu, çok iyi bir gelişme. Özellikle organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmak için heyecanla bekleyen sayısız yatırımcı var. Ülkemizde yatırım hevesi de heyecanı da bitmez. Sanıldığı gibi sanayiciler piyasalardan korkmuş, seçimlerden çekinmiş değil. Aksine yatırım için istekli, heyecanlı."

Çamur, sanayici ve yatırımcının, ülkenin seçim atmosferinden çıkmasını beklediğini ve sonrasında ülkenin iyi bir ivme yakalayacağına inandıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Sanayici uzun vadeli krediye ulaştığı an yatırımlarda ciddi artış gözlenecektir. Seçimler gelir geçer. Bu seçim de bitecek. Sonrasında ise seçim sonucu ne olursa olsun Türkiye, sanayisiyle büyümeye devam edecek. Böyle bir dönemde sanayi endeksinin büyüme trendinde olması, sanayinin büyümeyi sürdüreceğinin habercisi."

ORSAİD Başkanı Levent Çamur sanayici yatırım