ÖSYM Başkanı Ersoy, İzmir Katip Çelebi Üniversitesini ziyaret etti

TAKİP ET

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve beraberindeki heyet, İzmir Katip...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve beraberindeki heyet, İzmir Katip Çelebi Üniversitesini (İKÇÜ) ziyaret etti.

İKÇÜ'den yapılan açıklamaya göre Ersoy ve beraberindeki heyet, ziyaretinde e-sınav merkezine dönüştürülecek İKÇÜ yerleşkesi içindeki binayı inceledi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, elektronik sınavlara talebin yüksek olduğunu ve ÖSYM olarak elektronik sınav merkezi sayısını artırmak istediklerini belirtti.

İKÇÜ içinde İzmir ve çevresini içeren bir e-sınav merkezi oluşturmak üzere protokol yaptıklarını belirten Ersoy, "Bu protokolü hayata geçirmek ve yapılacak çalışmalara bir an önce başlamak üzere bugün buradayız. Atılacak adımlarda paydaş katkısı son derece önemli ve biz bu anlamda İKÇÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet Köse'ye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Prof. Dr. Saffet Köse adına heyeti ağırlayan İKÇÜ heyetinden rektör yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ise gelişen teknolojiye ölçme ve değerlendirme sisteminin de ayak uydurmasının zorunluluk olduğunu vurguladı.

ÖSYM'nin elektronik sınav sistemine İKÇÜ olarak katkı vermekten memnun olduklarını belirten Bulduklu, "ÖSYM'nin bölgemize bir merkez açması ve bunun kampüsümüzde inşa edilmesi nedeniyle önemli bir iş birliğine imza attığımızı düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

ÖSYM heyetinin ziyaretinde İKÇÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut da yer aldı.

e-sınav İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy