Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert'ten sosyal hizmet çalışanlarına ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardaki süreç istihdam açısından kontrol altına alınamazsa yaşlı, çocuk ve engelli bakım hizmetleri aksamaya başlayacak"

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı iş yerlerindeki sosyal hizmet personeline ilişkin, "Süreç istihdam açısından kontrol altına alınamazsa yaşlı, çocuk ve engelli bakım hizmetleri aksamaya başlayacak." görüşünü savundu.

Sert, yaptığı yazılı açıklamada, örgütlü oldukları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bağlı iş yerlerinde çalışan üyeleri ile diğer tüm sosyal hizmet emekçilerinin, sağlık emekçileri gibi fedakarca çalıştıklarını belirtti.

Sosyal hizmet alanında personel sıkıntısı yaşandığını anlatan Sert, "Sosyal hizmet işçilerinin çoğu bedensel ve ruhsal hastalıklarla boğuşuyor. Süreç istihdam açısından kontrol altına alınamazsa yaşlı, çocuk ve engelli bakım hizmetleri aksamaya başlayacak." ifadesini kullandı.

Bakanlığın bağlı kurum ve kuruluşlardaki istihdam politikasında acil değişiklik yapması gerektiğini savunan Sert, bir an önce yapılan işe uygun personel politikalarının belirlenmesi ve çalışma koşullarının yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu.

Sert, devletin bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısının arttığına işaret ederek, "Bu durum personel ihtiyacını had safhaya ulaştırmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert sosyal hizmet