Öz Sağlık-İş ve TÜHİS arasındaki toplu iş sözleşmesinin 2'nci oturumu yapıldı

TAKİP ET

Öz Sağlık-İş ile Sağlık Bakanlığı adına yetkili işveren sendika olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu...

Öz Sağlık-İş ile Sağlık Bakanlığı adına yetkili işveren sendika olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde 2'nci oturum gerçekleştirildi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kamudaki en büyük toplu iş sözleşmesi olan ve Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 180 bin işçi adına imzalanacak toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin devam ettiğini bildirdi.

Sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş ile Sağlık Bakanlığı adına TÜHİS arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde 2'nci oturumunu gerçekleştirildiğini belirten Sert, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçinin kazanımlarının taraflarca önemsendiği bir sürecin yürütüldüğünü ve yeni kazanımlar konusunda umutlu olduklarını ifade etti.

Sendikal taleplerin masada müzakereye açıldığını belirten Sert, şunları kaydetti:

"Biz sağlık işçisini ilgilendiren ve çözüme ihtiyaç duyan tüm konularla ilgili tekliflerimizi masaya sunduk ve müzakereleri bu yönde yapıyoruz. Umuyoruz ki TÜHİS de fedakar sağlık çalışanlarını mutlu edecek, çalışma hayatındaki huzursuzluğu bitirecek yaklaşımlar sergileyecektir. Kamunun en büyük toplu iş sözleşmesi müzakerelerini yürütüyoruz. 180 bin sağlık işçisinin gözü kulağı bu görüşmelerin olumlu sonuçlanmasında. Sendika olarak hem işçinin kazanımını hem iş yerinin barış ve huzurunu hem de işverenin sırtına gereğinden fazla yük vermeden hakkımızı almanın peşindeyiz. Müzakerelerin işçi lehine kazanımlarla sonuçlanacağına inanıyorum."

696 Sayılı KHK'nın getirdiği sorunların başında bulunan tayin ve becayiş yasağı konusunda acil kanuni düzenleme yapılması gerektiği görüşünü aktaran Sert, "Bu konuda hükümet yetkilileri ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Aile kurumunu temelinden zedeleyen tayin ve becayiş sorununun kanuni düzenleme yapılarak ortadan kaldırılması gerekiyor. Sendika olarak bu konuda ısrarcıyız." ifadelerini kullandı.


Öz Sağlık-iş TÜHİS