Özbek-Hint ortak askeri eğitim tatbikatı Hindistan'da başladı

TAKİP ET

Hindistan'da Özbek ve Hint silahlı kuvvetlerinin katıldığı "Dostluk-2023" ortak askeri tatbikatının başladığı...

Hindistan'da Özbek ve Hint silahlı kuvvetlerinin katıldığı "Dostluk-2023" ortak askeri tatbikatının başladığı bildirildi.

Özbekistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke savunma bakanlıkları arasında daha önce imzalanan işbirliği planı kapsamında, Hindistan'ın Uttarakhand eyaletine bağlı Pithoragarh şehri yakınlarındaki askeri eğitim merkezinde, Özbek-Hint ortak askeri tatbikatı başladı.

"Dostluk-2023" adlı tatbikatın başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Hindistan'ın 32. Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mayank Vaid, ortak tatbikatın iki ülke arasında, askeri alandaki işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Özbekistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Yarbay Şavkat Sarmonkulov ise günümüzde iki ülke arasındaki ticari-ekonomik, kültürel-insani, sağlık ve turizm alanlarındaki işbirliğinin yanı sıra askeri alandaki işbirliğinin de giderek geliştiğini belirtti.

İki ülke silahlı kuvvetlerinin katıldığı geçit töreninin ardından askerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

5 Mart'a kadar devam edecek ortak tatbikat kapsamında iki ülke silahlı kuvvetleri terör gruplarını arama ve imha etme, dağ engellerini aşma ve dağlık orman koşullarında muharebe ile ilgili çalışmalar yapacak.

Özbek ve Hint ordularının katılımıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ortak tatbikata Özbekistan'dan 45 asker katılıyor.

İlki 2019'da Taşkent'te yapılan Özbek-Hint ortak askeri tatbikatının ikincisi 2021'de Hindistan'da, üçüncüsü ise geçen yıl Özbekistan'ın Harezm bölgesinde gerçekleştirilmişti.

Hindistan ortak askeri tatbikat Özbekistan