ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 1 Ekim 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye'nin Uluslararası Uzay Kongresi adaylığı 6 Ekim'de netleşecek

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır:

- "Dünyanın en büyük uzay etkinliğine ev sahipliği yapmak, bizim için önemli olacak. Bakü'de verilecek kararın Türkiye'nin lehine olmasını umuyoruz"

- "Yeni küresel işbirliklerinin tohumları, bu organizasyon kapsamında Bakü'de atılmış olacak. Ben orada Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak mesajlarımı muhataplarıma en ileri düzeyde vermeye çalışacağım"

(Zeynep Duyar/İzmir)(Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Kartelleşmeyi önleme konusunda işbirliği yapan teşebbüslere para cezası verilmeyebilecek

- Rekabet Kurumu, "Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"nı kamuoyunun görüşüne açtı

- Kurul, bu konuda işbirliği yapan teşebbüslere idari para cezası vermeyecek veya verilen cezalarda indirim uygulayacak

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)


3- Satala Antik Kenti'ndeki kazıda çok kollu şamdan bulundu

- Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Roma İmparatorluğu döneminde askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'ndeki kazılarda yeni bulgulara rastlandı

- Kazı Başkanı Doç. Dr. Şahin Yıldırım:

- "Bu sene candelabrum adı verilen Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen demirden büyük bir şamdan ortaya çıkartıldı. Candelabrum ve silahların bulunduğu mezarın, büyük olasılıkla yüzbaşı rütbesinde subaya ait olabileceğini düşünüyoruz"

(Beşir Kelleci/Gümüşhane) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- El Nino ve La Nina kahve üretiminde dalgalanmalara yol açıyor

- Dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden Brezilya ve Endonezya'da yapılan araştırmalar, hava olaylarının kahve üretiminde verimi düşürdüğünü gösterdi

- Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu:

- "El Nino ve La Nina kahve piyasasını etkilese de asıl mesele küresel iklim değişikliğiyle birlikte kahve üretim alanlarının daralması ve üretimin tüketimi karşılayamayacak olmasıdır"

(Yeter Ada Şeko/İstanbul)


5- Hyundai Assan Genel Müdürü Berkel, otomotiv sektörünü değerlendirdi:

- "Elektrikli otomobil portföyümüz şu an için yüzde 30 civarında ve hibrit modellerimizle bu yüzde 40'lara çıkıyor. Türkiye'de elektrikli araç satışında öncü markalardan biri olmak istiyoruz"

-"Birçok marka indirim ve takas kampanyasına başladı. Biz de Tucson modelimizde bir kampanya yaptık ve önümüzdeki ayda farklı kampanyalar yapabiliriz"

(Abdulselam Durdak/İstanbul) (Fotoğraflı)


6- İstanbul'un en yaşlı muhtarı yeniden aday olmayacak

- Büyükada'da yaklaşık 30 yıldır muhtarlık yapan 96 yaşındaki Şerif Ali Coşkuner, mahallelinin aksi yönde ısrarlarına rağmen ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle gelecek yerel seçimde aday olmak istemiyor

- Muhtar Şerif Ali Coşkuner:

- "Ben artık yaşlandım. Herkesle konuşamıyorum, derdimi anlatamıyorum"

(Halis Ayyıldız/İstanbul) (Fotoğraflı)​​​​​​​


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

özel haber gündemi