ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 10 Aralık 2022

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kovid-19 ve grip vakalarındaki artış ihtimaline karşı "maske ve aşı" uyarısı:

- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara:

- "Aralık ayının ortası ve ocak ayının başında tekrar Kovid-19'da artış olma ihtimali var. Grip aktivitesi de kasım gibi başladı ve hızla yükseldi. Bu nedenle, önümüzdeki haftalarda çok daha dikkatli olunması gerekiyor"

- "Son dozun üstünden 6 ay geçtiyse, mutlaka hatırlatma dozunun yaptırılması gerekiyor. Grip için de her yıl içeriği yenilenen aşının yaptırılması öneriliyor. Bir başka önlem olarak kapalı ortamlar gün içinde havalandırılmalı, mümkün olduğunca maske takılmalı"

(Yeşim Sert Karaaslan/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2 - Lojistik firmaları küresel ekonomideki sorunlara odaklandı

- Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy:

- "Dünyada dev taşımacılık şirketlerinin değerlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Ülkemizdeki lojistik firmalarının da buna göre tedbirler almasında fayda olacağını düşünüyoruz, ciddi bir finansal yönetim modeli oluşturmaları ve kontrolsüz yatırım yapmamaları gerekiyor"

- "Global ekonomik durum, siyasi krizler, savaşlar ve kısıtlamalar geleceğin öngörülmesini zorlaştırsa da navlun fiyatlarının kısa-orta vadede artması beklenmiyor"

(Deniz Çiçek/Ankara)


3 - 7 yerli keçi ırkı koruma altına alındı

- Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projeler çerçevesinde Kilis, Honamlı, Abaza, Kaçkar, Ankara, Halep ve Mahalli keçi ırklarının koruma altına alınmasına karar verildi

- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci:

- "Yerli hayvan ırkları geliştirme konusuna özel bir önem veriyoruz"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


4 - İkinci el online otoda satışlar da fiyatlar da arttı

- Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar kasımda ekim ayına kıyasla yüzde 16,2 düşerken, araç fiyatlarında ortalamada yüzde 1,45 artış görüldü

- Kasım ayında ilana koyulan araçların yüzde 47'si satıldı

(Abdulselam Durdak/ İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

10.12.2022 özel haber gündemi