ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 10 Eylül 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- IPARD destekleriyle kırsalda 12 yılda 98 milyar liralık yatırım hayata geçirildi

- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

- "IPARD kapsamında şu ana kadar toplamda 25 bin 102 proje yatırıma dönüştü. Bu yatırımlara yaklaşık 44,3 milyar lira hibe desteği verildi"

- "Destek çerçevesinde bu yılın 8 aylık döneminde 2 bin 815 projeye 1,7 milyar lira hibe ödemesi yaptık. Bu destekle kırsal alanda 3,1 milyar lira yatırım gerçekleştirilirken 4 bin 300 istihdam sağlandı"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı dış ticarete ivme kazandıracak

- Konsey, Türk diasporasının dünya çapında ses getiren en başarılı isimlerini 15-16 Eylül'de İstanbul'da bir araya getirecek

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak:

- "Kurultayımıza 2 bini aşkın kişinin katılması, başlı başına ticari beklentiyi anlatan bir gösterge. Bu anlamda kurultayı, sadece özlem giderme ve dostluğu artırma buluşması olarak görmüyoruz, buluşmanın ticareti artırma noktasında çok önemli bir görevi yerine getireceğini öngörüyoruz"

- "Diasporayı, göç etmek, göçe zorlanmak gibi kavramlarla ilişkilendirebiliriz. Ancak biz, göçten ziyade göçün oluşturduğu güç olarak değerlendirmeyi uygun görüyoruz"

(Ergin Garip/İstanbul)


3- Yerel yönetimler skuter ve bisiklet kullanımıyla ilgili bilinçlendirecek

- Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı:

- "Mikromobilite araçların park edilmesi, doğru kullanım modelleri ve güvenlikle ilgili problemlerini ortadan kaldırmak için bilinçlendirme çalışması başlatmayı hedefliyoruz"

(Hülya Ömür Uylaş/Ankara)


4- Teknolojide standardizasyon sürdürülebilir gelecek için önemli

- Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin:

- "Birlikte çalışarak, teknolojide standartların oluşturulması ve yaygınlaştırılması için daha büyük çaba göstermeliyiz"

- "Teknoloji dünyasındaki ilerlemeleri desteklemek için standartlar, yolculuğumuzun temel taşları olmalı"

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)


5- DOSYA HABER/SU - Kuraklık ve yer altı suyu kullanımı obruk oluşumunu artırıyor

- Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık:

- "Sivas civarında 450-500 obruk var. Bunun yanı sıra Eskişehir'de 50-60 obruktan söz edebiliyoruz. Konya bölgesinde kayıtlı 600 obruk var. Ülke genelinde her zaman görmeye alışık olduğumuz derin kuyu şeklindeki obrukların sayısı binin üzerinde ancak bunun sağlıklı bir veri tabanı olduğunu söyleyemeyiz"

- "Konya'nın kuzeybatısındaki komşu Sakarya Havzası'nda obruklar artmaya başladı. Bunun yanı sıra ülkede karbonatlı kayaçların yanı sıra jips ve halit (kaya tuzu) gibi kayaçların yaygın olduğu bölgelerde yine obruk oluşumlarının sayıca çok arttığını görüyoruz"

(Abdullah Doğan/Konya) (Fotoğraflı-Görüntülü-Grafikli)


6- Türkiye'ye yeniden giren DFSK Motor 7 bölgede hizmet verecek

- DFSK Motor Türkiye Genel Müdürü Yunus Şahsuvaroğlu:

- "Yıl sonuna kadar Türkiye'de 7 coğrafi bölgede 21 adet servis ve 15 adet de bayi ile operasyonumuza başlayacağız. Bayilikle ilgili Türkiye genelinden güzel bir teveccüh ile karşı karşıyayız"

- "Türkiye'de, donanımlarına istinaden en iddialı ve uygun fiyatlı markalardan biri olacağımızı söyleyebilirim"

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


7- Türk kullanıcılar SUV otomobili sevdi

- Türkiye otomobil pazarında ocak-ağustos döneminde en çok tercih edilen gövde tipi SUV otomobiller olurken, ardından sedan ve hatchback otomobiller sıralandı

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


8- Zeytinburnu'nun tüpçü kardeşleri baba mesleğini yarım asırdır bırakmıyor

- Babalarının 4 tüp ile başladığı işi, onun vefatına rağmen ilk günkü tutkuyla sürdüren 74 yaşındaki Nizam ile 64 yaşındaki Abdullah Aydın, evlerde ihtiyaç azalmasına karşın "kibar hamallık" olarak tarif ettikleri tüpçülükten emekli olmayı düşünmüyor

- Abdullah Aydın:

- "Bizler çekirdekten yetişmeyiz. Bu bir tutku. Girdik işin içine, bırakamıyoruz"

(İrem Demir/İstanbul) (Fotoğraflı/Görüntülü)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

özel haber gündemi