ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 10 Ocak 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, fastback modelini AA'ya anlattı:

- "Dünyada klasik alandaki sedanın pazar payları küçülüyor. Türkiye hala en büyük pazarlardan biri. Diğer taraftan elektrikli araçların da daha fazla stil ve dinamik çizgiler açısından liftback, fastback, coupe tarzına geçtiğini görüyoruz"

- "(T10F için) Kuvvetle muhtemel 2025'te sertifikasyonu tamamlamamıza bağlı olarak pazara girmeyi düşünüyoruz"

(Dilara Zengin/Las Vegas) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- 10 maddede TOGG'un yeni modeli: T10F

- TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli tasarımıyla öne çıkarken, Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden birisi olacak

- Doğuştan elektrikli T10F, gelecek yılın mart veya nisan ayında önce Türkiye'de daha sonra Avrupa'da satışa sunulacak

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


3- RÖPORTAJ - İsrail'in saldırılarında 4 çocuğunu kaybeden kameraman Alul'un gözünden Gazze'de gazetecilik:

- "5 Kasım öncesi vurulan evlerde şehit olan çocuklara, aileleriyle beraber ağlardım, 5 Kasım’da kendi çocuklarım üzerine ağlamak, onlara ağıt yakmak zorunda kaldım"

- "(İsrail) Bu soykırımı dünyaya ifşa etmeye çalışan bir gazeteci olarak benden intikam almaya çalıştı… Mesela İsrail bizim bölgede bir noktayı hedef aldığında açıkça söylüyor; filanca örgüte ait önemli kişiyi hedef aldık şeklinde. Ancak burada hiçbir böyle durum yoktu ve hiç haber vermeden sadece çocuklarımın ve aile efradımın bulunduğu bir ev açıktan çok net şekilde hedef alındı, bunun başka bir açıklaması yok"

- "O kadar çok olaya şahit olduk, o kadar çok şey gördük ki çok fazla bebeğin kadın ve çocukların şehit olduğunu gördük, hangi birinin görüntüsünü göndereceğiz, ona dahi karar vermek kolay değildi"

- "Biz Filistinliler daha önce toplu mezarlara şahit olmamıştık, bugün toplu mezarlara şahit oluyoruz. Çocuklarımızı, evlatlarımızı toplu mezarlara, yollara, caddelere, bahçelere gömüyoruz"

(Barışkan Ünal-Esat Fırat/Ankara) (Görüntülü)


4- Gazzeli foto muhabiri Hassona'nın gözünden İsrail'in saldırıları altında gazetecilik:

- "İsrail, özellikle Gazze’deki gazeteciler olarak bizi, bırakın gazetecilik hak ve hukukundan, bir gazetecinin sahip olabileceği çeşitli imtiyazlardan, en basit insan haklarımızdan mahrum bıraktı"

- "Üç defa (geçiş noktasında) çekim yaptım, üçünde de İsrail askerlerinin hedefi olduk, doğrudan üzerimize ateş açıldı"

- "Ancak sabretmek zorundayız. Çünkü şunu biliyorsun; bir mesaja, misyona sahipsin, senin bu süreci, yürüyüşü tamamlaman gerekiyor çünkü bu hakikati, yaşananları, dramı, trajediyi sen aktarmazsan kim aktaracak?"

- "Bazen olay yerine ilk yardım ekibinden önce varabiliyorsun, öyle bir durumla karşı karşıya kalıyorsun ki orada yaralanmış, uzuvları kopmuş, parçalanmış insanları görüyorsun ve yaşayanlar, hayatta olanlar var, senden yardım istiyor. O anda bir ikileme düşüyorsun; kendi rolümü mü sürdüreceğim yoksa ilk yardımın gelmesini beklemeden onlara yardım mı etmem gerekiyor"

(Barışkan Ünal-Esat Fırat/Ankara) (Görüntülü)


5- KOBİ'lerin rekabet gücü TÜBİTAK'ın AR-GE destekleriyle artırılıyor

- TÜBİTAK TEYDEB, Sanayi AR-GE ve KOBİ AR-GE Başlangıç destek programları kapsamında yeni çağrılara çıktı

- KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı için başvurular 8 Mart'a, Sanayi AR-GE Programı için 15 Mart'a kadar alınacak

- Öncelikli ve kilit teknolojiler, stratejik ve ihtiyaç odaklı alanlar, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve iklim değişikliğine uyuma yönelik AR-GE ve yenilik projelerinin destekleneceği programlarla KOBİ'lerin çeşitli alanlardaki ihtiyaçları karşılanıyor

(Zeynep Duyar/Ankara)


6- Yerel seçimlerde promosyon harcamalarının 10 milyar lirayı aşması bekleniyor

- Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Yücetürk:

- "Yerel seçimlerde sipariş bedelinin 10 milyar liranın üzerine çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz"

- Promosyon ve Matbaa Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Ömer Karatemiz:

- "Promosyon tekstil, promosyon ürün imalatçıları ve baskı firmalarımız 3 vardiya olarak siparişleri yetiştirmeye çalışacak"

(Ergin Garip/İstanbul)


7- Zengezur Koridoru: Bölgesel işbirliğine açılan kapı

- Jeopolitik ve jeoekonomik açıdan bölge ülkeleri için önem taşıyan Zengezur Koridoru, bölgesel işbirliğinin önünde yıllardır duran engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak

(Muhammed Tarhan/Ordubad) (Fotoğraflı-Görüntülü)


8- İstanbul'daki 24 bin yangından 7 bin 643'ü "dikkatsizlik" nedeniyle çıktı

- İstanbul İtfaiyesi, geçen yıl toplam 24 bin 285 yangına müdahale ederken bunların yüzde 31,47'si söndürülmemiş izmarit, kibrit, çakmak, kıvılcım sıçraması, ocak ateşi ve çocukların ateşle oynamasından kaynaklandı

- Kentte her 21,6 dakikada bir yangın meydana gelirken bunlara müdahale süresinin 2023'te 6 dakika 40 saniyeye çıktığı belirlendi

(Hüseyin Kul/İstanbul)


9- Acil durumlarda okul servisi güvenliği

- İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Sinar:

- "(Kaçırılan öğrenci servisi) Araçtan indiniz diyelim, yönetmeliğin söylediği gibi kontak anahtarını yanınıza alarak aracın güvenliğini sağlamanız gerekiyor"

- "Biz, emniyet, bakanlık, belediye bu plakalı (34 LA 001 ve 34 LZ 999) araçların şoförlerini biliyor, takip ediyor ve denetleyebiliyoruz. Bu plakanın dışındaki araçlar, korsan araçlar. Bunların şoförlerinin ne olduğu, kim oldukları belli değil. Uyuşturucu kullanıyor mu, sabıkası var mı? Bunların hiçbiri bilinmiyor"

(Ümit Türk/İstanbul) (Görüntülü)


10- Mete Gazoz'un başarı formülü: Yılda 120 bin ok atışı

- Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, ortalama günlük 600, yıllık ise 120 bin ok atarak hedefte isabet sağlıyor

- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu:

- "Teknik kadromuz ulusal ve uluslararası yarışmalara göre bir çalışma planı oluşturur"

- Türkiye Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin:

- "Türk okçuluğunda yeni başarı hikayeleri yazabilmek için sporcuların attığı her bir oku plan dahilinde hedefe yönlendireceğiz"

(Hüseyin Doğru/Ankara)


11- Fenerbahçe Beko'da Sarunas Jasikevicius etkisi

- Sarı-lacivertliler, Litvanyalı başantrenörün gelmesinin ardından çıktığı 11 resmi maçta 10 galibiyet aldı

- 13 hafta sonunda THY Avrupa Ligi'nde 12. sırada olan Fenerbahçe Beko, Jasikevicius'la çıktığı 7 maçın 6'sını kazanarak play-off hattına yükseldi

(Bozhan Memiş/İstanbul)


12- PORTRE - Türk futbolunun sevilen ismi Ahmet Çalık

- Trafik kazasında hayatını kaybeden Çalık, futbol kariyerinde altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği'nin yanı sıra Galatasaray ve TÜMOSAN Konyaspor takımlarında görev yaptı

- Futbol camiasında beyefendi kimliğiyle tanınan Çalık, Gençlerbirliği A takımıyla ilk müsabakasına 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile yapılan Süper Lig maçında çıktı

- Çalık, A Milli Futbol Takımı formasını 8 maçta giydi

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Grafikli)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

10 Ocak 2024 özel haber gündemi