ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 12 Şubat 2024

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye'de elektronik seçim için ilk adım

- YSK ve Ankara Üniversitesinde elektronik seçime ilişkin başlayan teknik çalışmalar kapsamında yurt dışından örnekler incelenerek bilgisayar ve yazılım altyapısı oluşturulacak

- Seçimlerin güvenilirliği, yazılım ve hukuki mevzuat konularında üç alanda yürütülen çalışmalarla 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından oluşturulacak sistem, ilk olarak meslek örgütleri, kooperatifler, üniversitelerdeki öğrenci temsilcisi seçimlerinde kullanılacak

(Şaduman Türkay/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Uzmanlardan öğrenci velilerine uyarı: "Çocuklarınızı akran zorbalığından koruyun"

- Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. İbrahim Bilgen: "Özellikle sosyal kaygısı olan, 'insanların önünde konuşursam rezil olurum' korkusu taşıyanların büyük bir kısmının geçmişinde akran zorbalığının olduğunu görüyoruz."

- Öğretmen Merve Koç Erol: "Zorbalık yapanın da bir çocuk olduğunu unutmamak lazım. Hem öğretmene hem veliye çok iş düşüyor. Velileri okulla işbirliği yapması yönünde uyarıp, rehber öğretmenimize yönlendiriyoruz"

(Semra Orkan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Emtia piyasası "satış baskısı" çıkmazından kurtulamıyor

- Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasındaki gevşemenin piyasa beklentilerinden daha geç olacağının sinyalini vermesinin ardından diğer Fed yetkililerinin de Powell'ı onaylayan açıklamalarda bulunması emtia piyasası üzerinde satış baskısını artırdı

- ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü kaldığına yönelik işaretler tahvil piyasalarında satış baskısının güçlenmesine neden olurken altın da yükselen tahvil faizlerinin etkisiyle haftalık bazda düşüş kaydetti

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)


4- Parisliler olimpiyatlarda ulaşımda beklenen yoğunluk nedeniyle şehri terk etmeyi planlıyor

- Louvre Okulu'nda sanat tarihi öğrencisi Constance Grosche: "Nasıl başa çıkacağız bilmiyorum. Zaten lojistik sorunlar var genellikle. Şimdi daha da kötü olacak"

- Öğrenci Audrey Perrier: "Toplu taşımaya zar zor bineceğiz"

(Esra Taşkın/Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, yeni sezondaki beklentilerini anlattı:

- "Sezon sonunda 4 sporcumuzun (Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu, Can ve Deniz Öncü) en az ikisinden dünya şampiyonluğu bekliyoruz"

- "Dünya Motokros Şampiyonası'nı, Afyonkarahisar'da bu yıl 500 bin kişinin üzerinde bir seyirciyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

- "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, İç Anadolu illerinde organizasyonlarımızı daha çok artırma planlarımız var"

(Fatih Çakmak/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- "Tour of Antalya"nın şampiyonu İtalyan bisikletçi Piganzoli, performansından memnun

- Polti-Kometa takımının sporcusu Davide Piganzoli:

"Sonuna kadar genel klasmandaki liderliğimizi korumaya çalıştık ve bunu başardık"

(Can Öcal/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

12 Şubat 2024 özel haber gündemi