ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 12 Temmuz 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Bisikletle dünya turuna çıkan çift, 12 bin kilometre pedal çevirerek 12 ülke gezdi

- Seyahatlerine 15 Mayıs 2022'de İran'ın Tebriz şehrinden başlayan Murat Üstüner ve Yasemin Kuruca çifti, sırasıyla İran, Türkiye, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Güney Kore, Japonya, Tayland, Laos, Kamboçya ve Malezya'da pedal çevirdi

(Utku Şimşek/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Yaklaşık 900 milyon çiftçi için sıcaklık stresi alarmı

- ILO verilerine göre, sıcaklık stresi nedeniyle dünyada iş verimliliği kaybının 1995'teki yüzde 1,4 seviyesine göre yüzde 57 artışla 2030'da yüzde 2,2'ye çıkacağı öngörülüyor

- ILO Araştırma Bölümü Başkanı Catherine Saget:

- "Tarım ve inşaat sektörü çalışanları aşırı sıcaklardan özellikle etkileniyor. 2021 itibarıyla dünyadaki toplam istihdam 3,2 milyar. Tarım sektörü bu istihdamın 870 milyonunu oluşturuyor"

- "Sıcaklık stresi bazı çalışan gruplarında diğer riskleri de doğurabiliyor. Örneğin, tarım sektöründe çalışanlar daha fazla sıcaklık stresi riski yaşarken, aynı zamanda sağlıkları için zararlı olabilecek pestisitlere yüksek oranda maruz kalma riskiyle de karşılaşabiliyor"

(Nuran Erkul/Londra)


3- Van'da balıkçılar 90 gün sonra "vira bismillah" diyecek

- Kentte 15 Nisan'da başlayan av yasağı sonrasında tekne ve ağlarının bakımıyla uğraşan balıkçılar, 15 Temmuz'da göle açılmak için son hazırlıklarını yapıyor

- Balıkçı İbrahim Aslan:

- "Yasaklara uyarak inci kefalinin neslini koruduk. 15 Temmuz'da av yasağı sona erecek. Teknelerimizi onardık, boya ve diğer işlemlerini tamamladık"

(Necmettin Karaca/Van) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- İklim değişikliği kadınları ve kız çocuklarını daha fazla etkiliyor

- Denizaşırı Kalkınma Enstitüsü araştırmacısı Dr. Virginie Le Masson:

-"İklim değişikliği özelikle kadınları hedef almıyor. Kadınlar halihazırda birçok eşitsizlikle karşı karşıya kaldığı için iklim değişikliği karşısında daha savunmasızlar"

- Kanada Regina Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Amber Fletcher:

- "Cinsiyet farklılığı, kaynakların ve gücün eşit olmayan bir şekilde dağıtımının temelinde yatan bir durum. Bir felaket yaşandığında da bu tarz eşitsizlik durumları giderek şiddetleniyor”

(Yeter Ada Şeko/İstanbul)


5- TBF Başkanı Türkoğlu: "Seyircimiz önünde olimpiyat ön eleme maçları bize heyecan katacak"

- "(Basketbol Gelişim Merkezi) Her geçen gün bir şeylerin ortaya çıkması bizleri daha çok heyecanlandırıyor. Ocak-Şubat 2024'te açacağımızı tahmin ediyoruz"

(Emre Doğan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

12 Temmuz 2023 ÖZEL HABER GÜNDEMİ