ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 16 Ağustos 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Memur ve memur emeklisi yeni zam teklifine odaklandı

- Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyetinin yarın yeni bir zam teklifi sunması bekleniyor

- Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul:

- "Kamu İşvereni, müzakere takvimindeki son 6 günü göz önünde bulundurarak, beklentileri karşılayacak bir teklifle masaya gelmeli. Sözleşmenin mutabakatla imzalanmasının yolunu açmalı"

(Özcan Yıldırım/Ankara)


2- Taksi durakları mobil uygulamalara yenik düştü

- İstanbul Taksiciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Demirci:

- "İstanbul'daki durak sayıları son yıllarda 600'lere kadar geriledi. Birçok durak da mesai bitiminden sonra hizmet vermeyi durdurdu. Bunlar da yakın zamanda kapanacak"

- "Mobil aplikasyonlar duraklara karşı haksız bir rekabet oluşturuyor. Mobil aplikasyonların taksi duraklarına entegre edilmesi halinde hem duraklar korunacak hem de müşteriler mağdur olmayacak"​​​​​​​

(Mehmet Ali Derdiyok/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Beykoz Tokatköy'de protestolara rağmen yüzde 40 kentsel dönüşüm sağlandı

- Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın:

- "Tokatköy'deki kentsel dönüşümde şu an yaklaşık yüzde 40'lara geldik. Protestolar olmasaydı şu an projenin tamamı bitmiş olurdu ve oradaki hemşehrilerimiz anahtarlarını alıp içinde oturuyor olurlardı. Yaklaşık bize 1,5-2 yıl kaybettirdiler"

(Kübra Deniz/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Sahipsiz köpeklerin saldırdığı profesör sorumlu kurumlara açtığı tazminat davasını kazandı

- Mahkeme, Valilik ile Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden emekli olan Prof. Dr. Bülent Uluğ'a 10'ar bin lira tazminat ödemesine hükmetti

- Uluğ'un avukatı Barış Vardı:

- "Müvekkilim manevi tazminat alma hakkı kazandı, verilen kararda tazminat miktarı nedeniyle istinaf yolu kapalı, kesin bir karar verildi"

(Gülsem Adam/Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Azerbaycanlı Zahra, Türkiye'de tıp okuma hayaline TR-YÖS'te 500 tam puan alarak kavuştu

- YÖK tarafından yapılan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nda birinci olan Zahra Nasırlı:

- "Ankara benim için tam olarak öğrenci şehri. Bakü'ye de benzediği için hiç yabancılık çekmeyeceğimi biliyordum. 'Orada kendimi yalnız hissetmemeliyim, kendi vatanımdaki gibi daha rahat olmalıyım' diye düşündüm"

- AÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar:

- "Azerbaycanlı kardeşlerimiz Türkiye'de, Türkiye'den arkadaşlarımız da Azerbaycan'da sağlık hizmetinde çok önemli rol oynuyorlar. İnşallah Zahra da onlardan birisi olacak"

(Sefa Şahin/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Bakanlığın ata tohumlardan ürettiği fideler verimiyle çiftçi kadınları memnun etti

- Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi dahilinde Silivri'nin iklim şartları nedeniyle biberin kurutulabildiği 2 köyünde hayata geçirilen "İstanbul'un Mazisi, Biberin Kırmızısı" projesi kapsamında ata tohumlardan elde edilen 180 bin fide 200 çiftçi kadına dağıtıldı

- Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul: "(Fide yetiştirmek için ata tohumları istediğimiz ve başta çekimser kalan çiftçiler) Şu an hepsi çok mutlu. Fidelerin ne kadar verimli, hastalıkla karşılaşma oranının ne kadar düşük ve biberlerin ne kadar kaliteli olduğunu gördüler"

- Çiftçi Neriye Aykutlu: "(Fideleri) Erkenden bize getirdiler. Ektik, şimdi mahsul almaya başladık. Biz bu dönemde daha biber toplayamıyorduk. Hem erken oldu hem de verim yüksek oldu. Çok memnun olduk"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)


7- Tavşan Adası'ndaki biyoçeşitlilik kameralarla takip ediliyor

- Deniz altına ve karaya kurulan kameralar sayesinde deniz canlıları, adada bulunan kuş türleri ve bölgedeki Akdeniz Foku mağarası anlık izleniyor

- Deniz Yaşamını Koruma Derneği Başkanı Volkan Narcı:

- "Açık denizi kameralar sayesinde gördüğümüz için hem mercan resiflerini hem besin süreçlerini ve diğer türlerin tamamını su altında görebiliyoruz. Hayalimiz bir köpek balığını izleyebilmiş olmak"

(Gülseli Kenarlı/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


8- AA'nın, 33. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'na ilişkin hazırladığı ve 17 Ağustos Perşembe sona erecek haber dosyasının yayımlanacak bölümü:

DOSYA HABER - "Filenin Sultanları" yine "altın" peşinde

(Musa Samur/Ankara) (Grafikli)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

16 Ağustos 2023 özel haber gündemi