ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 16 Nisan 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Seçimler dijital tanıtım ve reklamcılık sektörüne hareketlilik getirdi

- Mecra360 Ajans Başkanı Eren Aytekin: "Konvansiyonel reklamcılıkta işlerimizde yüzde 20, dijital reklamcılık alanında da yüzde 40 artış meydana geldi"

- Sosyalans Medya Kurucusu Emir Çağdaş Pekçetin: "Önceki seçimlere kıyasla bu seçimde milletvekili adayları sosyal medya hesaplarının kullanımına daha fazla önem veriyor"

- Enderun Digital Kurucusu Yusuf Çağlayan: "En çok tercih edilen platformlar ağırlık sırasına göre Instagram, YouTube, TikTok, Twitter ve Facebook. Bunların yanında arama ağları üzerinde ve internet sitelerinin banner alanlarında reklamların kullanılması sıkça gelen talepler arasında yer alıyor"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2 - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin: "Deprem bölgesinde 800 bin ampute var"

- "Küçük sanayi sitelerimiz 2 bin 400 iş yerinden ibaretti. Bunun yaklaşık 1400'ü yıkılmış durumda. Daha doğrusu yıkımın ötesinde yok oluş öyküsü var"

(Gökhan Yıldız/İstanbul)


3- Başkentte bayram çikolataları depremzedelerin emeğiyle hazırlanıyor

- Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'ya yerleşen 86 afetzede çikolata üretimi yapan firmada çalışıyor

- Sabahat Tütüncüoğlu: "Depremin ardından çocuklarım ve eşimle Ankara'ya geldim. Yeni bir işe ve yeni bir hayata başladım"

- Zeynep Aksu: "Sıfırdan bir hayat kurmak için başladığım iş benim için büyük şans oldu"

- Mehmet Çelik: "Zor süreçlerden sonra yeni bir hayata atılmak bana yeni bir nefes oldu. Yaralarımızı bir nebze de olsun sarmaya çalışıyoruz"

(Seda Tolmaç/Ankara)


4- Ramazan Bayramı'nın e-ticaretteki satışı yüzde 30 artırması bekleniyor

- ETİD Başkanı Emre Ekmekçi: "Bayrama özel markaların ve pazaryerlerinin kampanyaları ile alışverişlerde yüzde 30 artış yaşandığını gözlemliyoruz"

- Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı Ender Özgün: "Bayram alışverişlerinde geçen yıla göre artış olacağını ön görüyoruz. Ramazan ayının başlangıcından bu yana züccaciye, süpermarket ve ev aletleri kategorilerine ilgi arttı"

(Mehmet Kadir Kılınç/ İstanbul)


5 - Oğlunun doğduğu gün yapay kalple hayata tutundu

- Kalp yetmezliğinin son evresindeyken yapay kalp destek cihazı takılan 42 yaşındaki Oğuzhan Ayyıldız:

- "Ben ameliyat olduğum anda eşim başka bir hastanede doğuma girdi. Oğlumla beraber yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum. Oğlum 6 aylık. Yeni yaşımda, ben de 6 aylık olduğumu düşünüyorum. Ameliyattan çıktıktan sonra eşimle görüntülü konuştum. Çok başka bir his, bu anlatılmaz"

(Elif Küçük/İstanbul)(Fotoğraflı/Görüntülü)


6- Yapay zeka, insanlar için hayati önem taşıyan anlarda söz sahibi olabilir

- Prof.Dr. Ahmet Ulvi Türkbağ:

- "Yapay zekada en önemli nokta, hukuktan önce etik denetimi"

- "Yapay zeka, sürpriz karar verebilme gücüne sahip olduğu için algoritmaların kararının mantığına ulaşabilmemiz lazım"

(Sümeyye Dilara Dinçer/Ankara)


7- Balıkçılar rotayı uluslararası sulara çevirdi

- Denizlerde av sezonunun sona ermesine karşın Tarım ve Orman Bakanlığından izin almak ve belirlenen şartlara uymak kaydıyla balıkçılar, Akdeniz ve Ege'de Türkiye kara sularıyla bitişik uluslararası sularda avcılık faaliyetinde bulunabilecek

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


8- Kuşadası, deniz yoluyla 1 milyon turist ağırlamayı hedefliyor

- Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası, kış sezonunda dahi 35 "yüzen oteli" ağırlayarak yaklaşan yaz sezonu için rekor sinyali verdi

- Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör: "2023'e baktığımızda yaklaşık 600 seferle 850 bin yolcu bekleniyor. Buna feribot yolcularını da eklediğimizde yaklaşık 1 milyon yolcunun Kuşadası'nı ziyaret etmesini bekliyoruz"

(Ferdi Uzun/Aydın) (Fotoğraflı-Görüntülü-Grafikli)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

özel haber gündemi