ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 2 Ağustos 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Ankara'da kurulacak Medikal OSB, savunma sanayisindeki başarıyı sağlığa taşımayı hedefliyor

- OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Derneği Başkanı Fatin Dağçınar:

- "Kurulması planlanan OSB'de, yeni teknolojilere adapte olan AR-GE çalışmaları yapılarak inovatif ürünlerin tasarlanması ve üretimi ile aynı zamanda var olan medikal ürünlerin geliştirilmesi amaçlanıyor"

- "Bizim amacımız, Türkiye'nin ihtiyacı olan stratejik ürünlerin ülkemizde üretilmesini sağlamak ve firmalarımızın yeni teknolojileri geliştirerek kullanmasına olanak tanımak"

(Seda Tolmaç/Ankara) (Fotoğraflı)


2- Gözcü İHA TOGAN'dan ilk ihracat başarısı

- Döner kanatlı vurucu İHA KARGU'yu 10'a yakın ülkeye ihraç eden STM, TOGAN'ın ilk ihracatını Afrika'da bir ülkeye yaptı

- TOGAN'da yeni ihracatlar için görüşmelerini sürdüren şirket, Afrika'da bazı ülkelerle sözleşme aşamasına geldi

(Göksel Yıldırım/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- DOSYA HABER - Türkiye'nin ilk sanal ve artırılmış gerçeklik bölümü "iş garantisi" veriyor

- ÖSYM'nin 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda, ilk kez ön lisans düzeyinde açılacak bölümler arasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'daki (İÜC) "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Ön Lisans Programı" da yer aldı

- Program Başkanı Emrah Dikbıyık: "Geleceğin meslekleri arasında yer alan ve Türkiye'de de hemen hemen iş garantili diyebileceğimiz mezunlara sahip olacak bir program. Tercih etmek isteyen adaylarımız, tercih listelerinde bu programa ön sıralarda yer verirlerse onlar açısından daha faydalı olacaktır"

(Fatih Ulaş-İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- DOSYA HABER - Kahramanmaraş'ta konteyner kentlerde klima kurulumu tamamlandı

- Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat'taki depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta afetzedelerin konakladığı 16 bin 595 konteynere klima kuruldu

- Kahramanmaraş AFAD İl Müdürü Tayfun Temur: "İl genelinde kurulu 46 konteyner kentte 56 bin 302 vatandaşımız barınıyor"

(İzzet Mazı/Kahramanmaraş) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- DOSYA HABER - Hatay'da inşasına başlanan 30 bin 749 kalıcı konutta çalışmalar sürüyor

- 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, inşasına başlananlara ek olarak 170 bin civarında daha konut yapılacak

- Yüksek inşaat mühendisi İbrahim Halil Fincan: - "Binalarımız radye temel sistemli olup bütün binalar betonarme perde sistemiyle inşa edilmektedir"

(Bilal Kahyaoğlu-Cihan Okur/Hatay) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Küresel ısınma kaynaklı aşırı sıcaklar, turizm sektörü dinamiklerini kalıcı olarak değiştirebilir

- Avrupa Turizm Birliği CEO'su Tom Jenkins: "Turizm sektöründe aşırı sıcaklar nedeniyle bir değişim ve dönüşüm yaşanmasının uzun zaman alacağını düşünüyorum. Sıcaklıkların uzun süreli rahatsız edici seviyeye gelmesi durumunda insanların tercihleri değişebilir"

- Londra merkezli Dünya Turizm Forum Enstitüsü Başkanı Bulut Bağcı: "Akdeniz bölgesinin turizm dinamiğinin doğal afetler nedeniyle önemli değişiklikler yaşayacağını öngörüyoruz"

(Nuran Erkul/Londra)


7- Türkiye'de yılın ilk yarısında 15,9 milyon ton ham çelik üretildi

- Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan:

- "ABD ve AB başta olmak üzere pek çok ülkenin uyguladığı korunma tedbirlerine benzer tedbirlerin ülkemiz tarafından uygulamaya alınması, hem çelik dış ticaretimiz hem de ülkemizin ekonomisi açısından önem taşıyor"

(Zeynep Duyar/Ankara)


8- Pendik'te kentsel dönüşüm kapsamında 5 bin bina yıkıldı

- Belediye Başkanı Ahmet Cin:

- "Son 10 yıl içinde yaklaşık 5 bin binanın yıkımını gerçekleştirdik ve bunların yerine 6 bin yeni bina yapılmasına katkı sunduk"

- "Özellikle 1999 depreminden önce yapılan binaların çok büyük bir kısmının teknik olarak riskli bina olduğunu söyleyebiliriz"

(Kübra Kara/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


9- Dünya bir yıllık doğal kaynağını 214 günde tüketti

- Dünyanın sunduğu 1 yıllık doğal kaynağın insanlar tarafından kullanımı ölçülerek hesaplanan Dünya Limit Aşım günü bu yıl 2 Ağustos olarak belirlendi

- Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efsun Dindar: "Önümüzdeki günlerde kıtlık yaşamak istemiyorsak, doğal kaynak kullanımının belirli ölçüde sınırlandırılması gerekiyor. Yoksa gelecekten çaldığımız doğal kaynaklarla çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir yaşam alanı kalmıyor"

(Yeşim Yüksel/İstanbul) (Fotoğraflı)


10- İşitme engelli voleybolcuların Avrupa başarısı "takım ruhunda" gizli

- Avrupa şampiyonu İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı'nın kaptanı Cevat Şimşek: "Arkadaşlarımızın hepsi şampiyon olacağımıza inanıyordu. Takımda arkadaşlık, sevgi çok üst seviyedeydi, herkes birbirine güveniyordu bu da bize şampiyonluğu getirdi diyebilirim"

- İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı Kaptanı Yeter Yalçın: "Avrupa ikinciliği de önemli, bundan sonra daha iyi çalışıp daha iyi yerlere gelmeye çalışacağız. Taraftarımızın önünde oynamak çok güzel bir duyguydu"

(Fatih Çakmak-Tuncay Yazıcı/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


11- Beşiktaş, Avrupa'da 232. maçına çıkacak

- UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında yarın Arnavutluk ekibi Tirana'ya konuk olacak siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında oynadığı 231 maçta 85 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 mağlubiyet yaşadı

- Avrupa arenasında 302 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 347 gol gördü

(Emre Doğan/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

2 ağustos 2023 özel haber gündemi