ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 20 Ağustos 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- 253 bine yakın zararlı internet adresine 108 milyon erişim engellendi

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

- "Toplamda 16,7 milyon IP adresinin her biri için düzenli olarak yapılan taramalarla zafiyete ait riskler proaktif şekilde tespit edilebilmektedir"

- "44 bin 835 adet alan adının yapay zeka teknolojisiyle vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama olarak kullanıldığı tespit edildi"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- Malazgirt Türklere Anadolu'nun kapılarını açan şanlı zaferin yıl dönümüne hazırlanıyor

- Malazgirt'te 24-26 Ağustos'ta SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın gösteri yapacağı kutlamalarda, 1000 kişinin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlenecek, geleneksel oyun atölyeleri açılacak ve at yarışları yapılacak

- Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın:

- "Malazgirt ruhu, barış, birliktelik ve kardeşlik ruhudur. Bizim amacımız, gençlerimizin, çocuklarımızın Malazgirt Zaferi'nin coşkusunu gerçek mekanında hissetmelerini sağlamak. Güzel bir etkinlik olacak. Herkesi bekliyoruz"

(İbrahim Yaldız/Muş) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Kamu toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci sona eriyor

- Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde müzakereler, belirlenen takvim gereği 22 Ağustos'ta tamamlanacak

- Bu tarihe kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak ve toplu sözleşmeye dair nihai karar, 31 Ağustos'a kadar verilecek

(Özcan Yıldırım/Ankara)


4- Ekonomi gündemi yoğun geçecek

- Gelecek hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz kararıyla hız kazanacak ekonomi gündemi ay sonunda ikinci çeyrek büyüme verileri, Orta Vadeli Program'ın açıklanması ve bütçe çalışmalarıyla yoğunlaşacak

- Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program'ın eylülün ilk yarısında açıklanması planlanıyor

(Hülya Ömür Uylaş/Ankara)


5- Otomotiv sektöründe taşlar yerine oturmaya başlıyor

- İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel:

- "Sıfır araca erişim konusunda birçok marka ve modelde artık sorun kalmadı. Ellerinde arabalar birikmeye başladı. Hatta ve hatta çok yakında bunların eskiden olduğu gibi sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz"

-"Bakanlık yetkililerimiz, şu anda ÖTV yükseltilmesiyle alakalı herhangi bir çalışmanın kesinlikle olmadığını bize ilettiler"

(Abdulselam Durdak/İstanbul)


6- Akdeniz foklarının yaşam alanı olan deniz mağaraları koruma altına alınacak

- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan:

- "Karasal ve Deniz Mağaralarının Araştırılması Projesi kapsamında Antalya'da Kırkgözler ve Suluin mağaraları ile Mersin'de Kaynak mağarasında bilimsel araştırmalarımızı tamamladık, tescil süreci devam ediyor. Antalya'da Derin, Rambo ve Orta mağaraları ile Hatay'da Büyük Mağara, Muğla'da Afkule mağarasında da bilimsel araştırma faaliyetlerimiz sürüyor"

- "Akdeniz fokları da dinlenmek ve yavrulamak amacıyla bu deniz mağaralarını kullanmaktadırlar. Bu nedenle Akdeniz foklarının neslinin devamı için de deniz mağaraları hayati bir öneme sahip"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Fatih Camii'nin gizli hazinesi Karadeniz Medresesi Sarnıcı gün yüzüne çıkarılacak

- Bizans döneminde inşa edildiği değerlendirilen ve geçmişte İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 51 metre uzunluğundaki 43 sütunlu tarihi sarnıç, restore edilecek

- Vakıflar İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Feyyaz Fidan:

- "Karadeniz Medresesi restorasyonunun tamamlanmasına müteakip Karadeniz Medresesi Sarnıcı'nı da restorasyonunu yaparak turizme kazandırmayı istiyoruz"

(İrem Demir/İstanbul)(Fotoğraflı/Görüntülü)


8- DOSYA HABER - Güney Kore'nin mali krizde araladığı çıkış kapısı: "Hallyu Politikası"

- Güney Kore'de K-Kültürü üzerine saha çalışmaları yapan, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mutlu Binark:

- "Kore hükümeti, 5G teknolojilerinin, artırılmış gerçeklik teknolojilerinin, bütün bu teknolojilerin müzik endüstrisinde, yaratıcı içerik endüstrilerinde kullanılmasına yönelik teşvik programları açıkladı. Buna 'Dijital Rönesans' adını veriyor"

- "En İyi Film" Oscar'ı dahil çok sayıda ödül alan Parazit filminin yapımcı şirketi CJ ENM'den Dijital Müzik Başkan Yardımcısı Ok Young-Ju:

- "(Şirket) Belirli bir vizyon ve misyon doğrultusunda kuruldu ve belirli kültürel işler için vergi avantajları var"

(Sümeyye Dilara Dinçer/Ankara)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

20 AĞUSTOS 2023 özel haber gündemi