ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 21 Haziran 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Milli hava aracı ANKA, 4 ülkede daha göreve başlıyor

- TUSAŞ ANKA Ürün Başmühendisi Ziya Doğan:

- "ANKA'nın toplam uçuş süresi yaklaşık 200 bin saati buldu"

- "Yurt dışında bir kullanıcımız ANKA'yı aktif olarak kullanıyor. 2023'ün kalan kısmında 4 ülkede daha teslimatlarımızı yapacağız ve buralarda ANKA aktif olarak kullanılmaya başlanacak, 2024 yılında da bu ülkelere bir ülkeyi daha katmayı hedefliyoruz"

- "ANKA hayatına keşif-gözetleme sistemi olarak başlamıştı, sonrasında elektronik harp, deniz üstü harbi, hava-yer taarruzu gibi çoklu rol özellikleri ekledik. Bu özellikler tüm ülkelerin dikkatini çekiyor, talepte bulunuyorlar"

(Göksel Yıldırım/Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- İş makineleri sektöründe nitelikli personel için eğitimde işbirliği güçlendiriliyor

- Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği ile İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği arasında üçüncü kez imzalanan mesleki ve teknik eğitim işbirliği protokolüyle 44 ilde belirlenen mesleki ve teknik liselerde nitelikli personel yetiştirilecek

- İMDER Başkanı Nadir Akgün: "Amacımız iş, istif ve inşaat makineleri sektöründe mesleki eğitim almış nitelikli insan kaynağı yetiştirmek. Mesleki eğitim alanında imzaladığımız protokollerle bu açığı kapatıyoruz"

- İSDER Başkanı Serkan Karataş: "Mesleki eğitimi ve öğrenimi kuvvetlendirme amacıyla hayata geçirdiğimiz her bir proje ve protokolle geleceğimizi garantiye almanın gayesindeyiz. Gurur duyabileceğimiz ortak başarı için çalışıyoruz"

(Zeynep Duyar/Ankara)


3- Pamukkale'deki oteller Kurban Bayramı'na dolu giriyor

- TÜROFED Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen:

- "Sahil kesimine göre fiyatlarımız biraz daha uygun. Bunun da etkisiyle Kurban Bayramı'nda Pamukkale'deki otellerimizin doluluk oranı yüzde 100 noktasına geldi"

(Sebahatdin Zeyrek/Denizli) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Makine ihracatı ilk 5 ayda 11,7 milyar dolarla rekor kırdı

- Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu:

- "İlk 5 ayda sağlanan artışın büyük kısmı Rusya'ya yapılan ihracattan kaynaklandı. Bu başarıyı Avrupa'da sergilenecek yeni bir başarı hikayesiyle desteklemek için çalışıyoruz"

- "Ekonomide rasyonel zemine dönüş olarak ifade edilen yeni modelin; son bir yılda oluşan fiyatlama dengesizliklerini ortadan kaldıracağına ve ithalattan üretime dönüşü hızlandıracağına inanıyoruz"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)


5- ABD'de teknoloji sektörü öncülüğündeki işten çıkarmalar sürüyor

- Küresel ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya olan şirketler, maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar atmak ve işe alımlarda frene basmak zorunda kalıyor

- Amazon, Meta, Morgan Stanley, Boeing ve Ford'un da aralarında bulunduğu şirketlerden ardı ardına işten çıkarma haberleri geliyor

(Sevgi Ceren Gökkoyun-Dilara Zengin/New York-Washington)


6- Çiçek sektörü bu yıl 170 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

- Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz:

- "En fazla ihracat yaptığımız ülke Hollanda, bizim için önemli pazar. Sonrasında İngiltere geliyor. Son yıllarda Türk Cumhuriyetleri'nde oldukça iyiyiz"

- "Özbekistan ve Azerbaycan için özellikle dış mekan ürünleri yapıyoruz. Avrupa'ya ise daha çok kesme çiçek gönderiyoruz. Körfez ülkelerinden de ciddi talepler geliyor"

(Hatice Özdemir Tosun/Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Kick boks şampiyonu motosiklet tamircisi Elif Durulmuş, pistlerde de zirveyi hedefliyor

- Antrenmanlardan sonraki zamanlarda motosiklet tamiriyle uğraşan milli sporcu:

- "Haftanın 6 günü her gün en az 2 saat antrenman yapıyorum. Kalan zamanlarım da motosiklet tamir ediyorum"

- "Milli motosiklet sürücüsü Kenan Sofuoğlu'na hayranım. Milli takıma seçilirsem eğer onun öncülüğünde yarışmayı çok isterim"

(Fatih Gazioğlu/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


8- Avrupa liglerinde şampiyonluğun yolu gol krallığından geçti

- Fransa'da PSG'den Kylian Mbappe, İngiltere'de Manchester City'den Erling Haaland, İspanya'da Barcelona'dan Robert Lewandowski ve İtalya'da Napoli'den Victor Osimhen, şampiyonluk yaşadıkları sezonu gol kralı unvanıyla taçlandırdı

- Mbappe, Fransa'da 5. kez gol krallığı yaşadı, Haaland hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nin en skoreri oldu

- Lewandowski, Almanya'nın ardından İspanya'da da gol kralı oldu, İtalya'daki performansıyla dikkati çeken Osimhen kariyer sezonunu geçirerek gol krallığına ulaştı

(Mutlu Demirtaştan/İstanbul) (Grafikli)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

21 Haziran 2023 özel haber gündemi