ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 22 Kasım 2023

TAKİP ET

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kamu kuruluşları internetten müşteri gibi ürün sipariş edip denetleyecek

- Ticaret Bakanı Ömer Bolat:

- "Denetim yapan kuruluşlar, uzaktan iletişim araçları yoluyla piyasaya arz edilen ürünlerden 'gizli satın alma' yoluyla numune elde ederek, test veya muayene yapabilecek, iktisadi işletmecilerden gerekli gördüğü bilgi, belge ve kayıtları isteyebilecek"

- "Aracı hizmet sağlayıcılarının, riskli bulunan ürüne ilişkin içeriğin kaldırılması veya buna erişimin engellenmesi konusunda denetim yapan kuruluşlarla işbirliğine gitmesi gerekiyor"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- EBRD Başkanı Renaud-Basso: "Türkiye'de bu yılki yatırımlarımız 2,5 milyar avroyu aşacak"

- "Birçok yatırım fırsatı olduğunu görüyoruz ve müşterilerimize ve ülkeye desteğimizi sürdürmek istiyoruz. Bizim için bu yatırımlarda önceliklerden birisi yeşil dönüşüm"

(Emirhan Yılmaz-Nuran Erkul/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Yediemin otoparklarında hacizli araç sahiplerine iadeler yarın başlıyor

- Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulamaya konulan düzenlemede yarın itibarıyla yeni aşamaya geçilecek

- Tüm Yediemin Otopark Çekici Kurtarıcı Taşıyıcılar ve Depo İşletmeleri Federasyonu Başkanı Rasim Uluç:

- "Banka ve şahıs alacaklarından dolayı yakalamalı ve hacizli araçları bulunan vatandaşlar, yarından itibaren en yakın icra dairesine gidip, talep formlarını, dilekçelerini doldurduktan ve yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını gelip teslim alabilirler. Başka hiçbir ücret ödemeden araçlarına kavuşabilirler"

(Zeynep Duyar/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Gümrüklerdeki tasfiyelik eşyaların e-ihaleyle satışından ekonomiye 5,7 milyar lira kazandırıldı

- Tasfiyelik eşyaların satışı amacıyla oluşturulan e-İhale Sistemi'nden 2014 yılından bugüne kadar 44 bin 405 araç ve 39 bin 311 eşya grubunun satışı yapıldı

- Sistemle bu yıl 3 bin 132 araç satışından 1,3 milyar lira, 5 bin 865 eşya grubu satışından 700 milyon lira olmak üzere 2 milyar liranın üzerinde hasılat elde edildi

(Seda Tolmaç/Ankara)


5- Petrol fiyatlarının yönünü Suudi Arabistan'ın arz kararı belirleyecek

- Norveç merkezli bağımsız araştırma kuruluşu Rystad Energy Kıdemli Başkan Yardımcısı Jorge Leon:

- "Piyasalar Suudi Arabistan'ın vereceği karara odaklanmış durumda. Ülke bu kesintileri 2024'e kadar uzatabilir, kademeli olarak azaltabilir veya 2023 sonu itibarıyla tamamen son verebilir"

- "Ne yönde olursa olsun, Suudi Arabistan'ın kararının petrol piyasaları ve özellikle gelecek yılın petrol fiyatlarında önemli etkileri olacak"

(Firdevs Yüksel-Sibel Morrow/İstanbul)


6- DOSYA HABER/TARIMDA YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI - Fide üretilen tesise kurulan GES, enerji giderini yüzde 60 azalttı

- Mersin'de 77 bin metrekarelik alanda fide üretilen tesisteki yönetim binasının çatısına 1860 güneş paneli kuruldu

- Şirketin genel müdür yardımcısı Yıldıray Hacıoğlu:

- "İşletmemizi, enerji maliyetlerinin yüzde 60 daha az olmasıyla piyasaya daha uygun şartlarda fide arz edebilmek gibi bir özelliğe kavuşturmuş olduk"

(Serkan Avci-Sezgin Pancar/Mersin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Celal Hoca'nın imam hatip modeli 22 ülkede meyve veriyor

- ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan:

- "Celal Hoca'mız imam hatip okulları modelini ortaya koymuştu. Bu model yeniden açılışının üzerinden 72 yıl geçtikten sonra aynı anlayışla ama her gün daha da gelişerek yoluna devam ediyor"

- "İmam hatip modeli örnek alınarak 22 ülkede kurulan 54 okul bulunuyor"

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul) (Fotoğraflı)


8- Yıllık kişi başı 1 diş fırçası ile 1 tüp macun tüketiyoruz

- İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç:

- "Türkiye'de bir kişi yılda bir tüp diş macunu bitirirken bu oran Avrupa'da 3, Amerika'da ise 4 tüp. Türkiye'de yıllık kişi başı diş fırçası tüketimi 1'dir, olması gereken ise yıllık kişi başı 4'tür"

- İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tuzcuoğlu:

- "Ülkemizde 33-44 yaş arasında diş tedavisine ihtiyacı olanların oranı yüzde 86 iken 50 yaş üstünde tüm dişlerini kaybedenlerin oranı ise yüzde 48"

(Semra Orkan/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


9- Medine müdafaasının sembolü Fahreddin Paşa

- Birinci Dünya Savaşı'nda Medine'yi, İngiliz destekli isyancılara karşı zor şartlarda kahramanca savunan ve İngilizlerin "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı" lakaplarını taktığı Fahreddin Paşa, vefatının 75. yılında anılıyor

- Fahreddin Paşa, günümüzde Topkapı Sarayı'nda sergilenen ve her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Hz. Peygamber'in kutsal emanetlerini İstanbul'a ulaştırdı

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul)


10- Milli kürekçiler, 2023 yılında başarı grafiğini yükseltti

- Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk:

- "2023 yılında 43 madalya kazanarak geçen senenin üzerine çıktık. Para kürek branşını hayata geçirdik ve kürek sporunun geleceği için zemini sağlamlaştırdık. Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır bir başarı grafiği gösterdik"

- "Elde ettiğimiz 43 madalyanın içerisinde 3 dünya ve 3 Avrupa şampiyonluğu var"

- "Bu başarıların zirve yapacağı yıl ise 2024 olacak"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

22 Kasım 2023 özel haber gündemi